Đoković nakon poraza od Nadala: Publika je preokrenula meč

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da ne može da pronađe jedan element koji je odlučio četvrtfinale Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala, ali je i dodao da je publika preokrenula meč.
"Teško je izabrati jedan element (koji je odlučio). Verovatno je to moj bekhend koji me nije služio, mnogo grešaka... On je to koristio, servirao mi je uglavnom na bekhend. Iako sam ubacivao ritern, ti udarci su bili kratki, pa je mogao da diktira tempo iz forhenda, iz sredine terena", rekao je Đoković posle meča.
Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Rolan Garosa, pošto je u četvrtfinalu izgubio od Španca Rafaela Nadala sa 2:6, 6:4, 2:6, 6:7(4).
"Ušao sam u meč sredinom drugog seta, iako je on treći dobio lagano. Četvrti sam ja mogao da dobijem i da se ode u peti. Tada bi sve bilo otvoreno. Šteta. Imao sam dve set lopte, servis...", rekao je Đoković.
 
"Publika je preokrenula meč, ona je bila 99,9 odsto na njegovoj strani i to je to, nema šta. Oni su ga podigli u tim momentima kada mu je trebalo. Šteta. Ovo je veliki meč, veliki značaj, svestan sam toga i naravno da je uvek razočarenje veliko kad izgubiš od najvećeg rivala", dodao je srpski teniser.
 
Novinare je zanimalo i da li je ljut na sebe što nije iskoristio dve set lopte u četvrtom setu.
 
"Normalno je nakon ovakvog meča da si razočaran i ljut, ali sa druge strane moraš da prihvatiš. Nije ni prvi ni poslednji poraz", rekao je Đoković.
 
On je naveo da je u karijeri već imao ovakve bolne poraze i da zna kako da se vrati još jači i istakao da su mu ovakvi mečevi dodatna motivacija.
 
"Kako je počelo dobro se na neki način i završilo. On je vodio, poprilično je bio dominantan, uspeo sam da preokrenem to u drugom setu. Bio sam blizu, mogli smo da uđemo u peti set, ali nije bilo suđeno i sve ostalo je pokazano na terenu", rekao je Đoković.
 
"Znam da mogu bolje, očekivao sam u nekim trenucima bolje od sebe, ali zasluge njemu, on je odigrao agresivno i precizno kada god je trebalo da pronađe neki udarac. Uz podršku publike uspeo je da pronađe energiju i da dobije", zaključio je Đoković.
 
Naredni protivnik Nadalu na putu ka 14. tituli u Parizu i 22. grend slem trofeju biće Nemac Aleksander Zverev koji je u četvrtfinalu eliminisao Španca Karlosa Alkarasa.
  • Traper

    01.06.2022 09:58
    dežurni izgovor
    I eto ga.
    Juče sam na članak o Ivaniševićevoj izjavi o 80% publike stavio komentar da je to odmah pripremanje terena i pranje šta god da bude ishod, i da se stalno stvara ta neka spoljna drama bez potrebe.
    Uvek isto.
    Da je pobedio, bilo bi jer je publika bila protiv njega, tj. iz "čuvenog srpskog inata", a ovako pošto je izgubio, to je jer je publika bila protiv njega, jer je, jel'te, "pritisak preveliki".
    Ovaj put je Nadal bio bolji, neki sledeći put možda neće i kraj priče, nema potrebe za bilo kakvim palamuđenjem.
  • Viki

    01.06.2022 09:56
    Stvarno
    Alo, autošovinisti, koliko vas je! Ne morate da volite Đokovića, ali da vam baš sve smeta, i da toliko malicioznosti i ljubomore čuči u vama, to je sramota!!! Za vas je mega-car!
  • Kole

    01.06.2022 08:58
    -
    Ovaj državljanin Monaka ipak nije dorastao nivou igre u samom vrhu tenisa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.