Fudbaleri Srbije izgubili od Norveške u Ligi nacija, 5. juna dočekuju Sloveniju

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu od Norveške sa 0:1, u utakmici prvog kola Grupe 4 u Ligi nacija B.
Fudbaleri Srbije izgubili od Norveške u Ligi nacija, 5. juna dočekuju Sloveniju
Foto: FoNet/AP
Jedini gol na stadionu "Rajko Mitić" postigao je Erling Holand u 26. minutu.
Norveška je na početku više imala loptu, Srbija je uspela da se oslobodi pritiska, ali su prvu šansu imali gosti, preko Holanda, koji je u 18. minutu promašio iz izgledne prilike.
Sudija je putem VAR tehnologije proveravao pogodak i posle nekoliko trenutaka potvrdio vođstvo gostujućeg tima.
 
Srbija je zapretila u 33. minutu, ali Sergej Milinković-Savić nije uspeo da zahvati loptu posle centaršuta Aleksandra Mitrovića. Tri minuta kasnije "makazicama" je pokušao Mitrović.
 
Drugo poluvreme počelo je napadima Srbije, a u 49. minutu posle kornera stvorila se gužva pred golom Norveške, ali je golman Orjan Niland uz pomoć saigrača uspeo da odbrani šuteve Luke Jovića i Mitrovića.
 
U 56. minutu ponovo je Niland dobro odbranio svoju mrežu, posle nove gužve pred golom. Dušan Tadić je centrirao, Mitrović je glavom spustio loptu, posle toga pokušavali su Saša Lukić i Milinković-Savić, ali je norveški golman ostao nesavladan.
 
Srpski tim je u nastavku pokušavao da izjednači, u dva navrata domaći su tražili jedanaesterac, zbog prekršaja na Tadiću, a zatim igranja rukom u šesnaestercu, ali posle razmatranja penali nisu dosuđeni. Stojković je napravio nekoliko izmena, a pružio je priliku Strahinji Erakoviću da debituje u 75. minutu. Do kraja utakmice nije bilo promena, pa je Srbija porazom u Beogradu počela takmičenje u ovogodišnjoj Ligi nacija.
 
U drugoj utakmici 5. juna Srbija će dočekati Sloveniju, a zatim će četiri dana kasnije igrati na gostujućem terenu protiv Švedske. U četvrtom kolu ekipa Dragana Stojkovića će 12. juna igrati kao gost protiv Slovenije.
  • Prva Srbija

    03.06.2022 07:33
    Da Bog da sve izgubili!
  • S

    02.06.2022 23:59
    -_-
    Ušla voda u uši

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.