Opravdao ulogu favorita: Nadal osvojio 14. titulu na Rolan Garosu

Španski teniser Rafael Nadal ponovo je osvojio Rolan Garos, što mu je 14. titula na grend slemu u Parizu.

Nadal je opravdao ulogu favorita i u finalu savladao Kaspera Ruda maksimalnim rezultatom, po setovima 6:3, 6:3, 6:0.

"Bik sa Majorke" je pored neverovatnog rekorda u Bulonjskoj šumi došao do 22. pehara na najvećim turnirima, pa sada ima dva više od prvih pratilaca Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Rafa je upisao još jednu važnu recku u borbi za laskavo priznanje za najboljeg svih vremena, a prema sopstvenom priznanju, zbog povrede stopala ova titula mu je jedna od najdražih.
 
Nastavio je neverovatnu sezonu i, prosto zvuči neverovatno, prvi put u karijeri došao do prilike da kompletira sva četiri grend slema u sezoni. Trijumfovao je i na Australijan openu, pa će u zavisnosti od fizičkog stanja, ciljati trofeje na Vimbldonu i Ju-Es openu.
 
Sa punih 36 godina postao je najstariji šampion Rolan Garosa i od ponedeljka će ponovo biti četvrti igrač na ATP rang-listi.
 
Što se samog finala tiče, može se reći da je od početka do kraja bio "jednosmerna ulica".
 
Napravio je brejk na samom startu, ispustio ga, ali je odmah još jednom oduzeo servis rivalu i pokazao da će ovo biti njegov dan.
 
Nije igrao na nivou na kojem može, ali mu nije bilo neophodno – važnost meča ga je opteretila i vezala mu noge, te nije mogao da prikaže ni deo tenisa koji ga je doveo do finala.
 
Grešio je, slao kratke loptice i, kada god je dolazio do prednosti kao što je to bio slučaj početkom drugog seta, odmah bi je ispuštao. Takve poklone najbolji "šljakaš" svih vremena nije propuštao i lako je došao do drugog seta.
 
Kada je napravio brejk početkom trećeg, bilo je jasno da će ubrzo doći kraj meča i Španac je posao završio za nešto više od dva sata i 15 minuta igre.
 
Pored bodova, Nadalu je pripao ček na 2,2 miliona evra, dok je Rud zaradio upola manje.
 
Norvežanin neće biti previše nezadovoljan, pošto će od ponedeljka biti šesti igrač na svetu, što će mu biti najbolji plasman u karijeri.
 
Titulu u ženskoj konkurenciji ubedljivo je osvojila Iga Švjontek iz Poljske.
  • C

    05.06.2022 18:52
    C
    Sve cestitke! Zadao je svima domaci zadatak! Bravo!!!
  • Definitivno

    05.06.2022 18:15
    Odluka
    GOAT-Nadal je najveci teniser planete svih vremena !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).