Šef pariske policije se izvinio zbog finala Lige šampiona: Nismo morali da bacamo suzavac

Šef pariske policije Didije Lalman priznao je u četvrtak da je održavanje reda oko Stade de France pre početka finala Lige šampiona bio neuspeh.

On se izvinio istovremeno navijačima zbog korišćenja suzavca dok su pokušavali da uđu na stadion.

"Očito je to bio potpuni neuspeh", rekao je Lalman komisiji francuskog Senata koja istražuje nerede nastale za vreme finala Lige šampiona pre nešto manje od dve nedelje.

Finale Lige šampiona, u kojem je Real Madrid pobedio Liverpul rezultatom 1-0, počelo je sa više od pola sata zakašnjenja. 
 
Organizatori su prvo kao razlog kašnjenja naveli sigurnosne razloge, ali su potom rekli da je reč o "kasnom dolasku navijača" na stadion.
 
Evropski fudbalski savez je tada je kao zvanični razlog kašnjenja naveo to što su hiljade navijača želeli da uđu na stadion sa lažnim ulaznicama. To je uzrokovalo kašnjenja pri ulasku na stadion, pa je UEFA odložila početak finala. Pariska policija je odmah nakon utakmice u prvom izveštaju objavila da je uhapšeno 105 osoba, a da ih je 238 povređeno.
 
Pre manje od nedelju dana UEFA se izvinila u saopštenju za javnost svim navijačima uključenim u događaje na Stade de France u Parizu i pokrenula nezavisnu istragu o događaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport