Partizan naredne sezone u Evroligi

Košarkaši Partizana igraće naredne sezone u Evroligi.
Bord Evrolige doneo je odluku da umesto suspendovanih ruskih timova Zenita i CSKA iz Moskve mesto u elitnom takmičenju dobiju beogradski crno-beli i španska Valensija.
Crno-beli se vraćaju u elitno takmičenje posle osam godina.
 
Srbiju će u Evroligi predstavljati i Crvena zvezda kao šampion ABA lige.
Evroliga je na društvenim mrežama poželela dobrodošlicu Partizanu.
 
"Dobrodošli nazad u ligu. Drago nam je da ste se vratili", objavila je Evroliga na Tviteru.
 
Vujošević: Partizan je davno zaslužio da igra Evroligu
 
Bivši trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da su "crno-beli" davno zaslužili da igraju Evroligu, prenosi "Sport klub".
 
"Crno-beli su prvi put dobili nešto što nisu zaradili na terenu, za razliku od nekih drugih, kod kojih je to bio češći slučaj. Bio je red i da se tako nešto desi. Ova "vajld karta" je splet određenih okolnosti, svima dobro poznatih, posle isključenja ruskih klubova. Da u ovom trenutku ne mešamo politiku i sport. A opet, zahvaljujući tome, ispravljena je jedna velika nepravda, s obzirom da je Partizan u nekoliko navrata, u relativno bliskoj prošlosti, i te kako zaslužio višegodišnju pozivnicu", rekao je Vujošević.
 
"Ovo je velika stvar za klub, zbog koje smo svi mi, partizanovci, mnogo srećni. Ali, igranje Evrolige je daleko više. Mnogo puta sam istakao da je to najbolja škola za igrače u Evropi, kroz koju oni mnogo napreduju. Ekipa će morati da bude u skladu sa izazovima, težinom i kvalitetom takmičenja. Dva evroligaša iz Beograda, mnogo je dobra stvar generalno za srpsku košarku. Ušešće crno-belih izazvaće i reakciju Crvene zvezde, a to je sve za vetar u leđa košarkaškom sportu u celini", naveo je, između ostalog, Vujosević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.