Domović Bulut više nije deo reprezentacije Srbije: Žalim zbog Tokija i što nisam imao pravu podršku

Pionir basketa 3x3 na ovim prostorima i bez svake sumnje najbolji reprezent Srbije u ovom sportu u svetu, Dušan Domović Bulut, počinje drugu sezonu u BIG 3 ligi, najkvalitetnijem svetskom takmičenju.
Domović Bulut više nije deo reprezentacije Srbije: Žalim zbog Tokija i što nisam imao pravu podršku
Foto: 021.rs
Prošle godine bio je prvi Evropljanin koji je učestvovao u ovoj ligi, a zahvaljujući sjajnim partijama, ove sezone, koja startuje danas, 19. juna, on je kapiten ekipe Elijensa i zajedno sa trenerom Rikom Mahornom, bivšim igračem Detroit Pistonsa i članom Kuće slavnih, bira tim, prenosi N1.
Iako ima 36 godina i dalje je u vrhunskoj formi o čemu svedoči i veliki međunarodni turnir Rimu koji je osvojio sa Novim Sadom, u svom prepoznatljivom stilu, pogodivši trojku u poslednjoj sekundi velikog finala. 
 
Ipak, Domović Bulut više nije deo reprezentacije Srbije.
"Košarkaški savez Srbije mi se zahvalio na uslugama. Okrenuli su se drugim igračima i metodima. Uvek sam imao želju da igram za državni tim. To sam dokazao nebrojeno puta, prevashodno kad je basket 3×3 kao sport bio još u povoju, kad se igralo bez ikakve nadoknade, nisam propuštao nijedno takmičenje", kaže Domović Bulut.
 
"Ono što me je malo pogodilo je činjenica da smo uz pomoć mog načina rada, pristupa i metoda stigli tu gde jesmo, da smo najtrofejnija basketaška nacija na svetu. Ako je već tako, žao mi je da, ako su u KSS već znali da će Olimpijske igre u Tokiju biti moje poslednje takmičenje u nacionalnom timu, zašto mi nisu dali odrešene ruke da vodim tim onako kako sam mislio da je najbolje. Ne zameram nikom ništa, niti krivim bilo koga. Ako bi nekog trebalo da krivim, mogao bih samo sebe što nisam uspeo da uradim bolji posao i što ni u jednom trenutku nisam osetio datu odgovornost niti podršku da budem ono što jesam", rekao je.
 
Iako je u bogatoj karijeri osvojio pregršt trofeja, među kojima četiri zlata na svetskim i dva najsjajnija odličja na evropskim prvenstvima, a dugo vremena bio je najbolji basketaš na FIBA rang listi, žal za zlatom na Olimpijskim igrama u Tokiju i dalje postoji.
 
"Moram da priznam da me to i dalje boli. Propustio sam šansu. Momci koji su sada u nacionalnom timu imaće priliku da to isprave, ja očigledno neću. To je nešto što će me proganjati i zauvek ostati u nekom delu mog mozga kao nešto što nisam uspeo da ostvarim, a silno sam želeo", kaže Domović Bulut.
 
"Ne mogu da budem nezadovoljan, jer imam olimpijsko odličje, ali ta zlatna medalja bila je san nas četvorice kada smo počeli da se bavimo ovim sportom. Dočekali smo da basket 3×3 postane deo olimpijske porodice sportova i zato svaki put kad pomislim na Tokio imam gorak ukus i osećaj neke nelagode, ali šta je tu je", iskren je Domović Bulut.
  • Ns

    20.06.2022 06:46
    Au Bulute, ajde sad malo nemoj da radis ono sto se ne rad, da ne upotrebim neki malo jaci izraz. U tvojim izjavama cujem i citam samo ja pa ja. To dosta govori o tebi kao coveku. Delujes jako prepotentno, a sto bi rekli ima jos kerova sem sarova. Dosta dobrih basketasa a i realno ovo je sekundarni sport u najboljem slucaju. Ne lozi se i idi pikaj taj basket sa Amerima kad vec mozes. Btw, meni licno je Majstorovic uvek bio bolji basketas.
  • Dusan Dzigurski

    19.06.2022 22:54
    Ovog u nasim medijima predstavljaju kao da je novi Majkl Dzordan a on obican basketas. Kosarka je sport a basket je zaje.ancija, to mu dodje zagrevanje za kosarku ili tako malo leti u dvoristu ispred kuce. A nasi mediji od basketa napravise vazniji sport od kosarke samo zato sto dizemo medalje na takmicenjima.
  • Trebinje

    19.06.2022 14:18
    Hercegovina a posebno Prebilovci ce uvek biti ponosni na naseg Buluta. Svaka mu cast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.