Superkompjuter predvideo: Srbija neće proći grupu u Kataru, šansa da osvoji titulu 0,24 odsto

Fudbalska reprezentacija Srbije neće proći grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Kataru.
Superkompjuter predvideo: Srbija neće proći grupu u Kataru, šansa da osvoji titulu 0,24 odsto
Foto: Pixabay
To je rezultat istraživanja objavljenog na sajtu "The Analyst", koji je izdanak čuvene analitičke kuće "Opta Sports".
Superkompjuter je izračunao da "orlovi" imaju 0,24 odsto šanse da osvoje Mundijal i zauzimaju 22. mesto na listi favorita, od 32 učesnika.
Štaviše, Srbija neće proći grupnu fazu takmičenja već će je, prema proračunima, završiti na trećem mestu iza Brazila i Švajcarske, a ispred Kameruna.
 
 
Ekipi Dragana Stojkovića Piksija ne daju se velike šanse, uprkos sjajnoj formi i činjenici da je plasman na prvenstvo obezbedila direktno, ispred Portugalije.
 
Najveći favoriti prema analizi superkompjutera imaju Francuzi (17,93 odsto), a ukoliko se to ispostavi tačnim, "trikolori" će postati prva reprezentacija od Brazila i 1962. godine koja je odbranila svetsku titulu.
 
Upravo su Brazilci drugi favoriti sa 15,73 procenata šansi, a razlog zbog kojeg su iza Francuza leži i u tome što imaju teži put. Ukoliko završe kao prvi u grupi G u kojoj je i Srbija, ići će na drugoplasiranog iz grupe H koju čine Portugalija, Urugvaj, Južna Koreja i Gana.
 
Treći favoriti su Španci sa 11,53, a prvih deset favorita kompletiraju Engleska, Belgija, Holandija, Nemačka, Argentina, Portugalija i aktuelni vicešampion sveta Hrvatska.
 
Ispod Srbije se nalaze: Senegal, Ekvador, Australija, Gana, Tunis, Maroko, Kanada, Kamerun, Saudijska Arabija i Kostarika.
 
Mundijal u Kataru na programu je od 21. novembra do 18. decembra.
  • Andrija Šrek

    21.06.2022 11:59
    ...
    Budimo realni, tako je.
  • B

    20.06.2022 14:28
    B
    Po meni tacno izracunato!
  • FK Građanski

    20.06.2022 14:20
    Ako Piksi povede Becu svima će da smesti makar dva komada. Ukoliko reprezentaciju bude imala uz sebe u Kataru i navijače : Danila prvorođenog, Acu rošavog, Peru skarfejsa, Miku aknu, Tomu bistrog, Gorana skaja, Deja geja... svi očekujemo da prođemo u drugi krug, iako statistika kaže da Srbija još neće videti drugi krug.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.