Vaterpolisti Srbije bolji od SAD na startu Svetskog prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je počela Svetsko prvenstvo u Mađarskoj, pošto je danas u Segedinu bila bolja od selekcije SAD sa 17:13 (5:5, 3:2, 3:3, 6:3).
Vaterpolisti Srbije bolji od SAD na startu Svetskog prvenstva
Foto: FoNet
Srbiju je do pobede vodio Dušan Mandić sa četiri gola, po tri postigli Strahinja Rašović i Nikola Lukić, dok su se po dva puta u strelce upisali Gavril Subotić, Nemanja Vico i Marko Radulović. U redovima SAD najbolji je bio Aleksandar Bouven sa četiri postignuta gola.
Posle izjednačene prve dve četvrtine, Srbija je u trećoj deonici stigla do tri gola prednosti (11:8), ali se Amerikanci nisu predavali pa su prišli na 11:10 pred odlazak na poslednji odmor. Poslednja četvrtina počela je sa dva vezana gola Lukića (13:10) nakon čega je Srbija uspela da sačuva prednost do kraja i upiše prve bodove.
Selektor Dejan Savić nije bio zadovoljan posle utakmice.  
 
"Velike oscilacije, puno primljenih golova, prve dve četvrtine usporene, mlohave. Toliko golova smo primili na Olimpijskim igrama od Hrvatske i Španije i to nije dobro. Sada nam ostaje da se vidi kako ćemo da se pripremimo za četvrtfinale. Grci i Hrvati su remizirali i sada možda jure gol razliku, a možda i ne", rekao je Savić, prenosi Vaterpolo savez Srbije. 
 
Nije bio zadovoljan ni Dušan Mandić. 
 
"Primiti 13 golova je mnogo. Uspeli smo da pobedimo i to je najvažnije. Čestitam ekipi, sada nam ostaje priprema za četvrtfinale", rekao je Mandić. 
 
Olimpijski šampioni imaju dva boda u Grupi D šampionata u Madjarskoj, koliko ima i Australija koja je ranije danas slavila protiv Kazahstana sa 10:4.
 
Izabranici Dejana Savića će u drugom kolu, u četvrtak, igrati upravo protiv Australije.
  • T

    22.06.2022 09:55
    T
    Obzirom na novi tim i veliki broj golova iz odbrane,nebi se nadao nekoj medalj,bar ne na ovom,prvenstvu!
  • Marija

    21.06.2022 23:11
    Bravo bravo
    Da su fudbaleri odigrali 0:0
    isla bi vest na svim medijima jednom u sat vremena o istorijskom uspehu, a em pobeda, a em svetsko prvenstvo a ni ne znamo da je SP.
    ZIVEO VATERPOLO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.