Posle drame do velike pobede: Vaterpolisti Srbije na korak od četvrtfinala

Vaterpolo reprezentacija Srbije je posle velike drame savladala Australiju sa 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0), u okviru drugog kola Svetskog prvenstva u Mađarskoj.
Srbija je time stekla veliku šansu da osvoji prvo mesto u grupi i obezbedi direktan plasman u četvrtfinale. Izabranici Dejana Savića odigrali su još jednu lošu utakmicu, sa dosta grešaka i pogrešnih odluka, posebno u napadu, ali su ipak uspeli da zabeleže drugu pobedu.
Očekivalo se da će posle neubedljivog nastupa na startu šampionata protiv Sjedinjenih Država danas biti ispravljano dosta stvari koje ne funkcionišu, ali se veći napredak u igri nije video.
Vaterpolisti koji su zamenili trofejnu generaciju očigledo igraju pod velikim pritiskom i ne uspevaju da se oslobode straha od neuspeha, što se danas najviše odrazilo u napadu. Od deset napada sa igračem više iskoristli smo samo tri, a nismo postigli pogodak ni sa dvojicom igrača više.
 
U odnosu na utamicu protiv SAD danas je odbrana funkcionisala dosta bolje i odbranili smo šest od devet napada Australije sa igračem više, i to uliva nadu da bi kako turnir odmiče ekipa mogla da se stabilizuje i da ipak pokaže potencijal koji svakako ima.
 
Srbija je u prvoj rundi pobedila SAD sa 17:13, dok je Australija bila bolja od Kazahstana sa 10:4. U poslednjem kolu grupne faze takmičenja Srbija će u subotu igrati protiv Kazahstana
  • Neli

    23.06.2022 21:49
    Bravo!
    Srecno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.