Vimbldon: Đoković u drugom kolu

Odbranu titule na Vimbldonu Novak Đoković danas je počeo pobedom protiv 81. tenisera sveta Sunvu Kvona iz Južne Koreje posle četiri seta, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.
Treći teniser sveta pobedio je posle dva sata i 27 minuta, pod krovom Centralnog terena, koji je morao da bude zatvoren zbog kiše u Londonu.

Kvon je bolje počeo prvi set, poveo je sa 3:1, ali je Đoković posle toga vezao pet gemova i poveo u meču.

U četvrtom gemu drugog seta Kvon je oduzeo servis srpskom teniseru, prednost brejka je sačuvao do kraja i izjednačio na 1:1 u setovima.
 
Šestostruki šampion Vimbldona je posle toga zaigrao bolje, u trećem i četvrtom setu napravio je po brejk, a za to vreme njegov protivnik nije uspeo da mu oduzme servis, pa je Đoković ostvario 80. pobedu na Vimbldonu koja mu je donela plasman u drugo kolo.
 
On je danas postao jedini teniser koji je ostvario najmanje po 80 pobeda na sva četiri grend slem turnira, Australijan openu, Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu.
 
Rival Đokoviću u drugom kolu biće australijski teniser Tanasi Kokinakis, koji je na startu savladao Poljaka Kamila Majhšaka 7:6, 6:2, 7:5.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.