FOTO: Kruševac dobio stadion od 130 miliona dinara

Kruševac je dobio novi stadion.
U pitanju je četvrti stadion na teritoriji grada. Kruševac je ujedno postao prvi grad u Srbiji koji ima dva sportska kompleksa sa atletskim stazama. Fudbalsko-atletski centar nalazi se na lokaciji Stari aerodrom, tri kilometra od centra Kruševca. Stadion nosi ime "Miroslav Kostić-Koska" i njegov domaćin biće FK Jedinstvo 1936.
 
Kapacitet stadiona je 876 mesta. 
 
Do stadiona je planirana izgradnja teretane na otvorenom, prvi pan trek poligon za ekstremne sportove (biciklizam, skejtbor), terena za male sportove, veštačko jezero. Izgrađene su pristupne saobraćajnice, pešačka i biciklistička staza.
 
U izgradnju je uloženo oko 130 miliona dinara, a novac je idzvojio Grad Kruševac, Ministarstvo omladine i sporta, Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Rasinskog okruga. 
 
 
Izgradnja stadiona počela je pre tačno godinu dana.
 
Stadion je namenjen prevashodno atletskim i fudbalskim takmičenjima.
  • Salajčan

    28.06.2022 09:18
    Slavija
    To je baš lepo. Tako bi trebalo i u Novom Sadu. Samo da makar neko dođe i vidi u kakvom su stanju upravna zgrada,svlačionice,nekadašnji na daleko poznati restoran,a onda i tribine i teren nekadašnjeg trećeg kluba u gradu OFK Slavije,koji će za nekoliko godina proslaviti STO GODINA POSTOJANJA,a sve to je upropastio jedan čovek i sad klub velike tradicije jedva preživljava i niko neće da pomogne,sem nekoliko lokalnih firmi
  • Milan NS

    28.06.2022 07:54
    Hm...
    Atletiku, skejtboarding i BMX podržavam.
    Fudbal NE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).