Vaterpolisti Srbije izgubili od Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije nije danas uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Budimpešti, pošto je u četvrtfinalu izgubila od Hrvatske sa 12:14 (1:1, 3:4, 5:5, 3:4).
Vaterpolisti Srbije izgubili od Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva
Foto: FoNet/AP
U ekipi Srbije najefikasniji je bio Dušan Mandić sa četiri gola, a po dva gola postigli su Nikola Jakšić i Viktor Rašović. Po jedan gol postigli su Gavril Subotić, Nemanja Vico, Strahinja Rašović i Marko Radulović.
U hrvatskom timu po dva gola postigli su Franko Lazić, Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić i Josip Vrlić. Po jedan gol dodali su Loren Fatović, Ivan Krapić, Luka Bukić, Ante Vukičević, Andrija Bašić i Konstantin Harkov.
Hrvatska je povela golom Marinića Kragića i čuvala je vođstvo pre svega zahvaljujući dobrim odbranam golmana Tonija Popadića, ali i neefikasnoj igri srpskog tima. Sa druge strane dobro je branio i kapiten Branislav Mitrović, a nešto više od minut pre kraja prve deonice izjednačio je Rašović.
 
U drugoj četvrtini Hrvatska je stalno vodila, a srpski tim je uspevao da izjednači i drži priključak, sve do sredine treće četvrtine kada je Hrvatska stekla tri gola prednosti 8:5, golovima Vukčevića, Krapića i Vrlića.
 
Posle toga tajm-aut je zatražio srpski selektor Dejan Savić koji je savetovao igračima da se smire i da poštuju dogovoreno uoči utakmice. U nastavku Srbiju je u igri držao Mandić koji je postigao tri uzastopna gola za 8:9, ali je dva gola prednosti vratio Lazić.
 
Hrvatski tim je u nastavku čuvao prednost, a sredinom poslednje četvrtine ponovo je stekao tri gola, pogotkom Bašića za 13:10. Srbija posle toga nije mogla da se vrati u utakmicu, pa će igrati za plasman od petog do osmog mesta na turniru.
 
Hrvatska će u petak u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Španije i Crne Gore.
 
U polufinalu je i Grčka, pobedom protiv selekcije SAD 16:11. U poslednjem četvrtfinalu večeras od 21 čas igraju Mađarska i Italija.
  • @Nemanja

    30.06.2022 12:28
    Granice nisu zatvorene, možeš već danas otići ama baš niko ti ne brani.
  • Nemanja

    30.06.2022 11:01
    @Jugosloven


    Kolika smo braca vidis po minusima na tvoj dobronameran komentar.
    Nadam se da cu ove godine uspeti da pobegnem iz ove drzave.
  • R

    30.06.2022 07:06
    R
    Delfini se nasukali!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.