Adriana Vilagoš osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama

Mlada srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja na Mediteranskim igrama u Oranu.
Najbolja juniorka sveta u prvoj seriji bacila je koplje do 57.39 metara i povela trku za prvo mesto.  U trećoj seriji ostvarila je najbolji rezultat od 60,22 metara i do kraja sačuvala prednost u odnosu na konkurentkinje iz Turske, Edu Tugsuz i Turkmen Esru.

Adriana Vilagoš je nastavila sa sjajnim rezultatima. Prošle sezone u juniorskoj konkurenciji je postala prvakinja sveta u Najrobiju i vicešampionka Evrope u Talinu. U Keniji je osvojila zlatnu medalju, a rezultatom 61,46 oborila je državni rekord među takmičarkama do 20 godina.

Potom je na Mitingu u Zagrebu pomerila granicu na 62,36 i postala juniorska evropska rekorderka. Večeras je sa samo 18 godina postala prvak Mediterana.
 
Do odličja su danas došli i srpski reprezentativci u streljaštvu. Andrea Arsović i Lazar Kovačević osvojili su srebrnu medalju u disciplini "miks dubl" vazdušnom puškom, dok je Zorana Arunović osvojila bronzu u disciplini vazdušni pištolj.
 
Srbija sada ima 24 medalje na Igrama u Alžiru. 
  • Nina

    03.07.2022 06:39
    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.