Košarkaši Srbije poraženi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Košarkaši Srbije poraženi su večeras u Nišu od Belgija sa 73:74 (21:23, 15:17, 15:22, 13:21), u poslednjem kolu Grupe A druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Meč je danas nastavljen, pošto je sinoć u drugom minutu prekinut zbog nestanka struje u hali "Čair".

Naajefikasniji kod Srbije bili su Vanja Marinković sa 14, Nemanja Bjelica sa 12 i Aleksa Avramović sa 11 poena. Ognjen Jaramaz je upisao devet poena, a Boban Marjanović je zabeležio sedam poena i deset skokova.

Belgiju su do pobede predvodili Ismael Beko sa 17 i Emanuel Lekomt i Retin Obasoan sa po 16 poena.
 
Srbija je u prvoj četvrtina odigrala loše u fazi odbrane, i dozvolila Belgiji 23 poena u prvih 10 minuta igre. U drugoj deonici, naši košarkaši su odigrali čvršće u defanzivi, ali su u napadu pružili slabiju partiju, pa se na poluvreme otišlo nerešenim rezultatom 38:38.
 
U nastavku meča, Srbija je nastavila sa dobrom igrom u odbrani, što je ovog puta uspela da valorizuje i u poslednju deonicu udje sa sedam poena prednosti.
 
Srbija je sa dobrom igrom nastavila u četvrtoj četvrtini i polovinom deonice uspela da stigne do dvocifrene prednosti. U tom trenutku, naši košarkaši su stali, i dozvolili Belgiji da serijom od 11 vezanih poena preokrenu rezultat i povedu sa poenom razlike.
 
Minimalnu prednost Belgijanci su uspeli da sačuvaju do kraja meča, i stignu do vrednih bodova na gostovanju u Nišu.
Srbija je zauzela treće mesto u grupi sa tri pobede i tri poraza.
 
U trećoj rundi, Letonija, Belgija i Srbija će formirati novu grupu zajedno sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom. Ukoliko želi da izbori plasman na Svetsko prvenstvo Srbiji će biti potrebne sve pobede u novoformiranoj grupi.
  • milenko

    05.07.2022 05:30
    i to je došlo na red
    Kao i sve ostalo:školstvo,zdravstvo,domaća industrija,radnička prava i primanja,kultura,sport,kultura ponašanja itd itd.-sve je grohnulo i opšti odron kvaliteta u svemu !!!
  • Suad

    04.07.2022 23:45
    Kosarka je najbolji odraz stanja u drzavi.Raspad!
  • Matematika

    04.07.2022 22:32
    Rezultati po cetvrtinama ne odgovaraju konacnom ishodu.

    Mozda to sada nije vazno, kao sto je ovaj kriticni aktuelni trenutak domace kosarke, ali bi vamnastavnica iz matematike crvenom olovkom precrtala sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).