Đoković igra na Lejver kupu, velika četvorka ponovo na okupu

Novak Đoković potvrdio je danas da će učestvovati na Lejver kupu koji se ove godine se održava u londonskoj "O2 areni" od 23. do 25. septembra.
On će se priključiti Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Endiju Mariju u Timu Evrope, pa će tako velika četvorka svetskog tenisa ponovo biti na okupu.
"To je jedino takmičenje gde možeš da budeš u istoj ekipi sa teniserima protiv kojih uglavnom igraš. Priključiti se Rafi, Rodžeru i Endiju - trojici mojih najvećih rivala, to će biti zaista jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta", rekao je Đoković.
Za Tim Evrope igraju višestruki osvajači grend slem trofeja - Nadal 22, Đoković 21, Federer 20 i Marej tri. Za Tim Sveta do sada su prijavljeni Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Amerikanac Tejlor Fric i Argentinac Dijego Švarcman.
 
Svaka ekipa imaće po šestoricu igrača.
 
Lejver kup će se održati od 23. do 25. septembra u O2 Areni u Londonu. Do sada su odigrana četiri izdanja Lejver kupa i sve četiri pobede ostvario je Tim Evrope.
 
Trener Tima Evrope je Bjorn Bog.
 
"Mislim da nisam mogao ni da zamislim da ćemo imati četiri ikone ovog sporta u jednoj ekipi. Znam da i oni, kao i ja, cene ovaj trenutak i da će biti zaista spremni za to. Svake godine naš cilj je da pobedimo. Sa Rafom, Rodžerom, Endijem i Novakom, sviđaju mi se naše šanse", rekao je Borg.
 
Trener Tima Sveta je Džon Mekinro. Lejver kup osnovala je menadžerska kompanija Rodžera Federera.
  • LoL

    22.07.2022 13:42
    Bjorn the Bog
    Trener Tima Evrope je Bjorn Bog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).