Kako je viralan tvit pokrenuo lažnu vest o Đokoviću na US Openu i "taksi vožnji kroz Njujork"

Nedavna objava jedne obožavateljke Novaka Đokovića na Tviteru lansirala je lažnu vest - da "Noleta taksi vozi u Njujork" na ovogodišnji US Open.

Kako analizira Fake News Tragač, dnevni list Srpski telegraf objavio je u svom današnjem izdanju da su "organizatori US open-a stavili lik Đokovića na reklame uz poruku 'rođen da pobeđuje' i najavili da će moći u SAD iako nije vakcinisan".

Ipak, pretpostavka Srpskog telegrafa o učešću Đokovića na četvrtom grend slemu godine bazira se na fotografiji staroj nekoliko godina koju je nedavno plasirala pomenuta obožavateljka sa Tvitera.

Srpski telegraf u prvoj rečenici teksta objavljuje da će "Novak Đoković igrati na US open-u iako nije vakcinisan protiv korone", a potom i da se "već danima vozi na svetlećim reklamama na krovovima čuvenih žutih taksija u Njujorku". 
 
Osim Srpskog telegrafa, o reklamama koje sugerišu da će Novak igrati na najvećem američkom teniskom turniru pisale su Večernje novosti i Maxbetsport.rs, koji u naslovu svojih vesti navode da "Novak Đoković krstari ulicama Njujorka".
 
Fake News Tragač zaključuje da se niko se iz navedenih medija, prilikom prenošenja fotografije sa Tvitera, nije osvrnuo na komentare ispod pomenute slike. 
 
Da jeste, primetio bi da je autorka tvita, fanovima koji su poverovali da je slika aktuelna, odgovorila da je ona snimljena pre nekoliko godina. Zapravo, na fotografiji je navedeno da US Open počinje 26. avgusta, iako je poznato da ovogodišnji glavni turnir počinje 29. avgusta. 
 
Sudeći prema tome, radi se o fotografiji iz 2019. godine kada je turnir zaista počeo 26. avgusta.
 
Inače, Novak Đoković se ponovo suočava sa posledicama sopstvene odluke da ne primi vakcinu protiv virusa korona. Nakon sudskog procesa i propuštanja prvog grend slema sezone u Australiji sve ukazuje na to da doskorašnji prvi teniser sveta neće moći da nastupi ni na poslednjem grend slemu ove godine. 
 
Iako je u Sjedinjenim Državama pokrenuta i peticija da se Novaku dopusti da igra nevakcinisan, organizatori turnira nedavno su objavili da će US open "poštovati stav vlade SAD u pogledu putovanja u zemlju za nevakcinisane ne-američke državljane", što sugeriše da će Đoković teško učestvovati na ovom turniru.
  • Nas novak

    08.08.2022 23:44
    Ne ide novak u usa dokle god pozitivnim mislima ne procisti svu zrenjaninsku vodu.
  • R49

    08.08.2022 22:57
    Lakoverni i naivni
    Navijačima se snilo ono što im milo.
  • /

    08.08.2022 22:05
    /
    eno nole je presao na capoeiru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).