Pešić o Teodosiću: Imam bolje igrače od njega

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da je odlučio da dosadašnji kapiten Miloš Teodosić ne bude u nacionalnom timu za predstojeće utakmice.
Kako je rekao, tako je odlučio jer nije mogao da mu ponudi "status i mesto koje je dosad imao u reprezentaciji".
Pešić je na početku obraćanja novinarima rekao da mu se prvi put u karijeri desilo da su mediji objavili informaciju o nekom igraču pre nego što je on to saopštio ekipi.
Naveo je da niko nije "precrtan" i "odstranjen iz ekipe" i dodao da je "zajednički" odlučeno da se ne javlja nikome na telefon i da će novinari imati priliku da postavljaju pitanja upravo na današnjoj konferenciji u Beogradskoj areni.
 
"Sa njim je obavljen dosta dobar razgovor. Odluka je moja, nije laka, ne samo zbog toga što je on dugo godina u reprezentaciji, već nije laka ni za jednog igrača. I on je možda bio malo iznenađen, ali to je sastavni deo sportskog života", rekao je Pešić.
 
"Direktno sam mu rekao da ne mogu, nakon svega što sam video, da mu ponudim status i mesto koje je do sada imao u reprezentaciji, da se okrećem igračima koji u ovom trenutku, po mom mišljenju, mogu više da daju", dodao je Pešić.
 
Selektor Srbije je rekao i da je bilo razgovora o tome da dosadašnji kapiten reprezentacije ostane u timu kao rezervni igrač, ali da se od toga odustalo.
 
"On nikada nije bio igrač sa klupe, a iskreno ima boljih igrača od njega za te pozicije. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača, nego od igrača koji najbolje između sebe funkcionišu. To je odluka koja je doneta. On se zahvalio i ja sam se zahvalio zbog načina na koji je to prihvatio", rekao je Pešić.
 
"Dakle, niko nije precrtan, niko nije odstranjen, ni eliminisan, to ću da podvučem", istakao je Pešić na kraju.
 
Reprezentacija Srbije počela je pripreme 1. avgusta u Sportskom centru u Staroj Pazovi.
 
U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Srbija će 25. avgusta dočekati Grčku, a tri dana kasnije igraće na gostovanju protiv Turske.
 
Evropsko prvenstvo održaće se od 1. do 18. septembra u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji. Protivnici Srbije u Grupi D biće Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.
  • Igor

    18.08.2022 01:44
    Dajte više ljudi. Ostavite i Vučića i Djilasa više. Zabole ovu dvojicu za košarku i Teodosića!!! Jednostavno, Pešić je to presekao... Da li je došlo do svadje na treningu ili je stvarno Teo došao ne zainteresovan to ne možemo znati. Ali i on ima dosta godina, vreme za košarku mu polako ističe.... Uvek je igrao za reprezentaciju kada je bio zvan. Hvala mu. Idemo dalje....!!! I ostavimo se više politike. Ako vam je do nje, onda idite u skupštinu a ne ovde.
  • @bojan

    15.08.2022 18:53
    vucic i djilas su isto, to znaju i vrapci na grani
  • Sumnjam

    15.08.2022 18:15
    Ovde nisu čista posla
    1. Zašto je Pešiću trebalo nedelju dana da izjavu na konfereciji za štampu. I, to prilično neubedljivo.

    2. Zašto se dogovarao (išao u Rim) sa Teom ako nije računao na njega? Kako to da se jedan tako iskusan stručnjak prevari u izboru?

    3. Uvredljivo je da se jedan takav igrač pozove na pripreme, pa da mu se onda kaže da ima boljih od njega.

    4. Šta krije Pešić? Jasno je da ono što je mucavo rekao na konferenciji za štampu nije nikog ubedilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.