Srbija slavila u Turskoj, trijumf za veliki korak ka SP

Košarkaši Srbije pobedili su večeras u gostima Tursku sa 79:72 (26:11, 21:17, 18:27, 14:17), u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Srbija slavila u Turskoj, trijumf za veliki korak ka SP
Foto: FoNet (FIBA)
Najbolji u ekipi Srbije bio je Nikola Jokić sa 24 poena i deset skokova, a pratili su ga Marko Gudurić i Nikola Kalinić sa po 14 poena. Vladimir Lučić je zabeležio 11 poena, četiri skoka i tri asistencije.
 
Kod Turske su se izdvojili Čedi Osman sa 22, Furkan Korkmaz sa 18 i Alperen Šengun sa 17 poena.
Srbija je bolje ušla u meč i, prvenstveno zahvaljujući dobroj igri Jokića, na prvu pauzu je otišla sa 15 poena prednosti.
 
U drugoj deonici, naši košarkaši su u nekoliko navrata uspeli da zaustave nalet Turske i nisu dozvolili protivniku da se spusti na jednocifrenu razliku. Nikola Kalinić je pogodio trojku sa više od pola terena u poslednjoj sekundi prvog poluvremena i Srbija je na odmor otišla sa 19 poena prednosti - 47:28.
Turska je mnogo bolje zaigrala u drugom poluvremenu i polovinom treće četvrtine uspela je serijom od 12:0 da smanji prednost na sedam poena. Srbija je uspela da zaustavi nalet Turske i u poslednju deonicu se ušlo sa dvocifrenom prednošću za našu selekciju - 65:55.
 
Turska je bolje ušla i u poslednju deonicu i na nešto više od tri minuta pre kraja uspela da stigne do izjednačenja. Nakon tehničke greške Nikoli Kaliniću, Turska je vezala dva faula u napadu, a Srbija je trojkom Kalinića i poenima Gudurića sa linije slobodnih bacanja ponovo stigla do prednosti koju je sačuvala do kraja meča.
 
Srbija je zabeležila po tri pobede i poraza i zauzima četvrto mesto u grupi, dok je Turska sa dve pobede i četiri poraza na petom mestu.
 
U narednom kolu, Srbija će u novembru u gostima igrati protiv Velike Britanije, dok će Turska dočekati Belgiju.
 
Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće tri najbolje plasirane selekcije iz grupe.
  • agatoni,aga,akademik

    29.08.2022 07:16
    bravo
    momci , kao i obično Srbija pobeđuje !
  • Boco

    28.08.2022 22:57
    Kakav veliki korak. Sve je ostalo isto. Belgija, grčka i latvija su ispred nas. Jedino ako pobedimo grčku tamo imamo neke šanse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.