Uefa traži od sudija da budu oštrije prema fudbalerima koji simuliraju u duelima

Sudije utakmica u Ligi šampiona moraju da budu oštrije prema fudbalerima koji preuveličavaju i simuliraju u duel igri, u pokušajima da njihovi protivnici dobiju žuti karton, saopštila je Uefa.
Uefa traži od sudija da budu oštrije prema fudbalerima koji simuliraju u duelima
Foto: Pixabay
Uefa želi da kazni pokušaje da se "prevare" sudije simulacijom ili preteranim reagovanjem na lakše prekršaje u duelima, uoči početka grupne faze evropskih takmičenja, naredne sedmice.
"To predstavlja nepošteno ponašanje fudbalera prema njihovim kolegama, loš primer ponašanja bez poštovanja", naveo je u saopštenju čelnik Uefe za suđenje Roberto Roseti.
 
Sudije utakmica moraju da budu "pametne" i da pokažu dobar osećaj za igru kada budu vodile mečeve u Evropi ove sezone.
"Ključno je da sudije mogu da pročitaju utakmicu i razumeju duh igre u ovakvim situacijama", dodao je Roseti, koji je sudio finale Evropskog prvenstva 2008. godine i utakmice na svetskim prvenstvima 2006. i 2010. godine.
 
Uefa takođe želi da sudije spreče igrače da mobinguju sudije i ostale zvaničnike utakmica kako bi uticali na odluke i sukobe na terenu.
 
"Odlučni smo da zaštitimo imidž fudbala i smatramo da su određene vrste ponašanja na terenu i klupama neprihvatljive", dodao je Roseti.
 
Uefa je obavila brifing sa međunarodnim sudijama uoči početka sezone u kojoj će osim klupskih takmičenja i reprezentacije igrati utakmice u Ligi nacija i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
  • Djole

    02.09.2022 21:15
    Eh eh
    Nisam procitao clanak al po nazivu clanka se apsolutno slazem sa ovim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).