Košarkaši Srbije savladali Finsku s 30 razlike

Košarkaši Srbije savladali su Finsku rezultatom 100:70 u 3. kolu Evrobasketa.

Najefikasniji su bili Micić i Nedović sa po 14 poena.

Srbija je utakmicu počela opreznije, a Finci preko Markanena pogodili neke šuteve spolja i rano poveli sa 12:8, a mnogi su se uplašili kada se Micić okliznuo i uhvatio za koleno.
 
Ipak, sve je prošlo kako treba i on je nastavio meč, a Srbija za tren oka pravi veliku Seriju i od zaostatka 10:15 dolazi do vođstva 22:15.
Druga četvrtina je protekla u dominaciji "orlova", već na startu je poenima Jokića sa linije za slobodna bacanja došla do prednosti od 20 razlike.
 
Na poluvreme se otišlo sa prednošću 62:34, a u nastavku je viđena malo drugačija košarka. Srbija jeste usporila tempo, ali se i Finska prilagodila takvom načinu košarke i počeli da igraju malo grublje.
 
Izabranici Svetislava Pešića su na kraju ubacili 100 poena i trijumfovali sa 30 razlike.
 
Ranije danas u D grupi Poljska je savladala Izrael 85:76, a Češka je nadigrala Holandiju 88:80.
 
Srbija vodi na tabeli sa maksimalnih 3-0, Poljska i Izrael imaju po 2-1, Finska i Češka 1-2, a Holandija 0-3.
 
Mečevi četvrtog kola biće odigrani sutra: Holandija - Poljska (14.00), Finska - Češka (17.30) i Srbija - Izrael (21.00).
 
Plasman u osminu finala izboriće po četiri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.