Odbojkaši ispali sa Svetskog prvenstva posle poraza od Argentine

Odbojkaška reprezentacija Srbije eliminisana je sa Svetskog prvenstva maksimalnim porazom od Argentine u osmini finala.

Nakon tri seta, konačan rezultat bio je 25:23, 25:21, 25:23.

Sve do 19:19 u prvom setu Srbija je čuvala poen ili dva prednosti, ali je Argentina uspela da izjednači i na kraju dođe do odlučujuće prednosti i dve set lopte. Jednu je Srbija spasila sjajnim blokom, ali drugu Argentinci pretvaraju u vođstvo od 1:0.
Vodila je Srbija većim delom drugog seta, imala u nekoliko navrata i po tri poena prednosti, ali su se Argentinci razbudili i nakon izjednačenja do koga su došli na 19:19 potpuno su preuzeli kontrolu nad setom i došli na korak od pobede i plasmana u četvrtfinale.
 
Nakon rezultatske klackalice na početku prvog seta i nekoliko dobrih poena Srbije koji su mogli, ali nisu, da razbude izabranike Igora Kolakovića, Argentinci su ušli u furioznu drugu polovinu seta i bez mnogo muke priveli ovaj meč kraju.
 
Argentinu je sa 14 poena, svih 14 iz napada, predvodio Bruno Lima. Poen manje dodao je Fakundo Konte, a na 11 je stao Avgustin Loser. U reprezentaciji Srbije, Uroš Kovačević je osvojio 13 poena, Srećko Lisinac 12.
 
Argentina će rivala u četvrtfinalu saznati kada svoj meč odigraju Brazil i Iran. Ujedno ćemo tako dobiti i poslednjeg učesnika četvrtfinala.
  • Dejan

    07.09.2022 08:00
    Devastacija sporta
    Ispali vaterpolisti, odbojkasi cekaju se jos kosarkasi pa u novembru i fudbaleri. Naprednoooo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).