Ivana Vuleta osvojila Dijamantsku ligu

Atletičarka Ivana Vuleta osvojila je večeras pobednički Dijamantski trofej u disciplini skok udalj na finalnom mitingu Dijamantske lige u Cirihu.
Ivana Vuleta osvojila Dijamantsku ligu
Foto: FoNet/AP
Aktuelna prvakinja Evrope je do 17. pobede na mitinzima Dijamantske lige došla posle skoka u prvoj seriji od 6,97 metara.
Drugo mesto je zauzela Šveđanka Hadi Sanija sa preskočenih 6,55 metara, dok je Amerikanka Kvaneša Burks zauzela treće mesto (6,54).
"Nakon 2016. godine ovo mi je najuspešnija sezona u karijeri i izuzetno sam ponosna jer u ovim godinama uspevam da odolim svim izazovima i potvrdim kvalitet. Zahvalna sam na svim teškim trenucima koji su iza mene jer sam zahvaljujući njima mnogo naučila o sebi i ostala dosledna sebi i svom cilju", rekla je Vuleta posle takmičenja, saopšteno je iz njenog tima.
 
Vuleta ima 17 pobeda u Dijamantskoj ligi, a četvrti Dijamantski trofej u karijeri.
 
"Primenili smo istu taktiku kao i u Minhenu na Evropskom šampionatu, išli smo na ispravan skok u prvoj seriji i ta odluka se potpuno se isplatila", izjavio je trener Goran Obradović.
 
Vuleta je ove godine osvojila titulu svetskog dvoranskog šampiona, titulu evropskog šampiona, osvojila je Dijamantsku ligu i zauzela sedmo mesto na Svetskom prvenstvu.
  • Banderaš

    09.09.2022 08:24
    Bravo
    Bravo.
  • Starosađanin

    09.09.2022 08:11
    Bravo Ivana, ponosni smo na tebe!
  • Losmi

    09.09.2022 06:49
    ....
    Što kažu Ivana Vuleta, pa tri prazna mesta, pa osoba iza nje...
    Svaka čast...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.