Francuska savladala Tursku i u četvrtfinalu EP čeka Srbiju

Košarkaška reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je danas u Berlinu posle produžetka pobedila Tursku sa 87:86 (18:11, 25:24, 6:22, 28:20, 10:9).
Francusku je do pobede vodio Rudi Gober sa 20 poena i 17 skokova, po 13 poena su dodali Evan Furnije i Toma Ertel, dok su Timoti Luvavu-Kabaro i Geršon Jabusele utakmicu završili sa po devet poena.
U timu Turske najbolji je bio Bugrahan Tundžer sa 22 poena, Furkan Korkmaz je ubacio 18, Sertač Šanli 12, a Čedi Osman 11 poena.
Francuska će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča Srbija - Italija.
 
Francuska je mnogo bolje počela meč, već na startu prve deonice je povela sa 7:0, da bi posle četiri minuta igre u drugoj četvrti stigla i do maksimalnih plus 16 - 31:15.
 
Međutim, Turska je prvo u samom finišu prvog poluvremena prišla na pet poena zaostatka (40:35), a potom je sjajnom trećom četvrtinom i predvođena Tundžerom preokrenula rezultat i poslednju četvrtinu dočela sa vođstvom od 57:49.
 
Francuzi su u trećoj deonici postigli samo šest poena, ali su poslednju četvrtinu počeli serijom 7:0, nakon čega je usledio "obačun" trojkama koji je meč uveo u uzbudljivu završnicu.
 
Košarkaši Turske su bili u dobroj poziciji, imali su plus dva na 12 sekundi do kraja, dva slobodna bacanja i loptu sa strane posle nesportske lične greške Luvavua, ali to nisu iskoristili. Osman je promašio oba slobodna bacanja, nakon čega su Turci izgubili loptu i dozvolili Goberu da poenima dve i po sekunde pre kraja uvede meč u produžetak.
 
U dodatnih pet minuta bolje su se snašli Francuzi i slavili, iako je Turska ponovo imala šansu da reši meč u svoju korist, ali je u poslednjem napadu izgubila loptu, odnosno Teri Tarpi je ukrao loptu Korkmazu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.