Datunašvili i Arsalan u finalu Svetskog prvenstva, Nemeš se bori za bronzu

Srpski reprezentativci Ali Fejzolah Arsalan i Zurab Datunašvili plasirali su se večeras u finale Svetskog prvenstva u rvanju koje se do 18. septembra održava u Beogradu.

Njih dvojica su obezbedili dve medalje za Srbiju, a za treću će se boriti Viktor Nemeš, koji je poražen u polufinalu od Mađara Zoltana Levaja, a rivala za bronzu će dobiti iz repesaža.

Arsalan je u kategoriji do 72 kg grčko-rimskim stilom u polufinalu ubedljivo savladao Francuza Ibrahima Ganema, pošto je meč završio tušem.
Na putu do finala bio je bolji od Andreja Kulika iz Ukrajine, Roberta Friča iz Mađarske i Kristupasa Slijeve iz Litvanije.
 
Arsalan će se za zlato boriti protiv Ulvija Ganijzadzea iz Azerbejdžana, sutra od 18 časova.
 
Osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju Zurab Datunašvili borbu za zlato u kategoriji do 87 kg izborio je pobedom nad Davidom Lošoncijem iz Mađarske sa 4:3.
 
U finalu će mu protivnik biti Turpan Bisultanov iz Danske, takođe od 18 časova.
 
Datunašvili brani zlato koje je pre godinu dana osvojio u Oslu.
 
Ulaz na sve mečeve Svetskog prvenstva koje se održava u Beogradskoj areni je besplatan.
  • Ns

    11.09.2022 07:21
    Eto njima (odoše) naše penzije
    "Srpski reprezentativci Ali Fejzolah Arsalan i Zurab Datunašvili...."osvojili medalje, pa nek se pripremi penzioni fond i dodatno zakine našim NE reprezentativcima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).