VIDEO: Federer ide u penziju

Švajcarski teniski velikan Rodžer Federer najavio je u četvrtak da se povlači iz ovog sporta, rekavši da će Lejver kup sledeće nedelje biti njegov poslednji ATP turnir.
On je u video poruci na Tviteru naveo da mu je tenis dao mnogo, da je osvojio dosta trofeja, ali da je vreme za penziju. 
"Kao što mnogi od vas znaju, protekle tri godine su mi donele izazove u vidu povreda i operacija. Naporno sam radio da se vratim u punu takmičarsku formu. Ali takođe znam kapacitete i ograničenja svog tela i njegovu poruku. Imam 41 godinu", kaže Federer.
"Odigrao sam više od 1.500 mečeva tokom 24 godine. Tenis se ophodio prema meni velikodušnije nego što sam ikada mogao da sanjam, a sada moram da prepoznam kada je vreme da završim svoju takmičarsku karijeru", naveo je.
 
 
"Lejver kup sledeće nedelje u Londonu biće moj poslednji ATP događaj. Igraću tenis i u budućnosti, naravno, ali ne na grend slemovima ili na turneji", poručio je Federer.
  • Da

    16.09.2022 07:24
    Još malo pa će i naš Novax da se penzioniše.
  • Dane

    16.09.2022 07:03
    Ima li ko pismen od vas nostalgičara,ljubitelja Federera?
  • Skromni Doprinos

    16.09.2022 04:24
    Mirka not happy?
    Sve je pokušao da je usreći ali … 20 je malo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.