Svakom fudbaleru po 400.000 evra ako Nemačka osvoji SP u Kataru

Svaki nemački fudbalski reprezentativac biće nagrađen sa po 400.000 evra u slučaju osvajanja Svetskog prvenstva u Kataru, saopštio je danas Fudbalski savez Nemačke.

To znači da bi fudbaleri dobili po 50.000 evra više nego što bi dobili da su osvojili prethodno Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, kada je za trijumf bilo predvidjeno po 350.000 dolara, preneo je list Cajt.

"Održali smo intenzivnu diskusiju u dobroj i konstruktivnoj atmosferi. Na kraju smo pronašli prihvatljivo rešenje za sve", rekao je predsednik DFB Bern Nojendorf.

U ime igrača pregovorima su prisustvovali kapiten Manuel Nojer, Tomas Miler, Džošua Kimih i Ilkaj Gundogan.
 
Prema dogovoru, svaki igrač dobiće po 50.000 evra za prvo mesto u grupi, po 100.000 za plasman u četvrtfinale, a po 150.000 evra za plasman u polufinale. Osvajanje trećeg mesta svakom igraču doneće po 200.000 evra, a plasman u finale po 250.000 evra.
 
U isto vreme, vodili su se razgovori i o jednakim platama za žensku i mušku reprezentaciju, pošto su fudbalerke manje plaćene.
 
Svaka reprezentativka je za osvajanje drugog mesta na Evropskom prvenstvu dobila po 30.000 evra, a da je ekipa osvojila titulu fudbalerke bi dobile po 60.000 evra.
 
Da su fudbaleri prošlog leta osvojili Evropsko prvenstvo, svaki igrač bi zaradio po 400.000 evra, preneo je Cajt.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.