Pobeda Srbije u Norveškoj za evropsku elitu

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u Ligu nacija A, pošto je u Oslu savladala selekciju Norveške sa 2:0, u meču poslednjeg šestog kola Grupe 4 u drugom rangu takmičenja.

Golove za Srbiju postigli su Dušan Vlahović u 42. i Aleksandar Mitrović u 54. minutu.

Prvu šansu na meču imala je domaća selekcija preko Erlinga Halanda posle samo dvadesetak sekundi. Loptu je posle odbrane u korner poslao golman Vanja Milinković-Savić.
Usledio je mirniji deo utakmice, a Srbija je prvi put ozbiljno ugrozila gol rivala u 34. minutu. Centaršut je u kazneni prostor uputio Dušan Tadić, a Vlahovićev udarac glavom zaustavlja golman Orjan Niland.
 
Do vođstva Srbija dolazi u 42. minutu posle odlične akcije. Loptu je u petarac poslao Filip Kostić, a Vlahović loptu šalje kroz noge golmanu Norveške.
 
Na početku drugog dela Norveška je pretila preko Halanda, ali do novog gola dolazi Srbija u 54. minutu.
 
Tadić je poslao loptu koja je došla do Ivana Ilića, a igrač Verone ostavlja loptu do Mitrovića, koji ulazi u kazneni prostor i preciznim udarcem povećava prednost.
 
Ovo je Mitroviću bio 50. gol za reprezentaciju Srbije.
 
Srbija je do trećeg pogotka mogla u 75. minutu, posle prodora Nemanje Radonjića. On je ušao u kazneni prostor i uputio centaršut ka Mitroviću, čiji udarac brani Niland.
 
Domaći tim je najbolju priliku u drugom delu imao u prvom minutu nadoknade, kada je sam pred golmana Srbije izašao Haland, ali je Vanja Milinković-Savić odbranio njegov udarac.
 
U okviru ove grupe Švedska i Slovenija su u Stokholmu odigrale nerešeno 1:1. Benjamin Šeško je doveo goste u vođstvo u 28. minutu, a konačan rezultat postavlja Emil Forsberg u 42. minutu.
 
Srbija je Grupu 4 završila na prvom mestu sa 13 bodova, Norveška je druga sa 10, Slovenija je treća sa šest, dok u Ligu nacija C odlazi Švedska sa četiri boda.
  • Mili

    28.09.2022 07:51
    Bravo za momke
    Odlicna utakmica. Momci odigrali disciplinovano do samog kraja. Napad odlican, sredina takodje.. Pavlovic me je posevno odusevio u zadnjoj liniji...Puno srece momci na Svetskom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).