Gardijan: Srbija deseti favorit za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru

Fudbalska reprezentacija Srbije deseti je favorit za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru.
Gardijan: Srbija deseti favorit za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru
Foto: Pixabay

Tim Srbije je na novoobjavljenom spisku "skočio" za pet mesta u odnosu na prethodnu listu, objavio je britanski list "Gardijan".

"Dva meseca pre početka SP u Kataru većina reprezentacija, koje će tamo igrati, odradile su poslednje pripremne utakmice. Ko su favoriti za osvajanje titule?", navodi se u analizi britanskog lista.

"Gardijan" tvrdi da je Brazil prvi favorit za osvajanje Mundijala, a potom slede Argentina, Španija, Holandija, Nemačka, Danska, Francuska i Hrvatska.
 
Srbija je "skočila" za pet mesta u odnosu na prethodnu listu, a trenutno je deseti favorit za osvajanje SP.
 
"Optimizam Srbije čini se opravdanim. Oni su u izvanrednoj formi, a pobede nad Švedskom i Norveškom ukazuju na to da je selektor Dragan Stojković negovao zrelost i balans kako bi upotpunio njihov nesumnjiv duh. Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su pogađali u metu u Oslu, a prvi je postigao het-trik protiv Švedske. Teška grupa u Kataru ne bi trebalo da ih plaši", navodi britanski list.
 
Mundijal će biti održan od 20. novembra do 18. decembra u Kataru, a Srbija će biti u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Švajcarska je 11. favorit za osvajanje Mundijala, a Kamerun 27.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).