Košarkašice SAD četvrti put uzastopno šampionke sveta

Ženska košarkaška reprezentacija SAD osvojila je danas četvrti put uzastopno titulu svetskog šampiona, pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Sidneju pobedila Kinu sa 83:61.
Američki tim predvodile su Ejdža Vilson sa 19 poena i pet skokova i Kelsi Plam sa 17 poena. Džuvel Lojd u pobedi je učestvovala sa 11 poena, a Čelsi Grej sa 10 poena i osam asistencija.
U ekipi Kine Jueri Li postigla je 19 poena uz 12 skokova, Tongtong Vu dodala je 13 poena, a Siju Vang 11.
Ženska selekcija SAD sada ima 11 zlatnih medalja na svetskim šampionatima, od čega četiri uzastopne.
 
"Osećaj je sjajan. Došle smo ovde sa zadatkom i uspele smo. Osvojile smo zlato. Sada idemo kući sa medaljom. Osećaj je sjajan, Australija je bila sjajna prema nama. Nisam videla nijednog kengura, ali to je u redu pošto odlazim sa zlatom", rekla je Vilson, koja je proglašena za najkorisnijeg igrača (MVP) turnira.
 
Pobeda od 21 poena je najubedljivija u finalima svetskih prvenstava za košarkašice, a prethodni rekord od 20 poena takođe su držale Amerikanke.
 
Američki tim je turnir završio sa svih osam pobeda, uz prosek od 98,9 postignutih poena, a svaku pobedu ostvario je uz prosečnu razliku od 40,8 poena. Pobeda u finalu je 30. uzastopna pobeda Amerikanki na svetskim prvenstvima. Selekcija SAD je poslednji put izgubila na svetskim prvenstvima 2006. godine u polufinalu od Rusije.

Rekord od 56 uzastopnih pobeda na svetskim prvenstvima drži selekcija Sovjetskog saveza od 1959. do 1986. godine. Kina je osvojila prvu medalju na svetskim prvenstvima od 1994. godine, kada je takođe osvojeno srebro.

Bronzanu medalju osvojila je domaća reprezentacija Australije, pobedom protiv Kanade 95:65 (27:21, 24:22, 20:11, 24:11).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.