Kraj jedne ere: Dejan Savić više nije selektor vaterpolo reprezentacije Srbije

Vaterpolo savez Srbije saopštio je danas da je Dejan Savić podneo neopozivu ostavku na mesto selektora reprezentacije.
Kako se navodi, posle više obavljenih razgovora, ostavka je prihvaćena i Savić više nije selektor reprezentacije Srbije.
"U proteklih 10 godina, koliko je bio na čelu reprezentacije, Dejan Savić je ostvario vrhunske rezultate koji su ga svrstali medju najbolje, ako ne i na mesto najboljeg trenera sveta", navodi se u saopštenju Saveza.
Savez je poželeo Saviću sreću u nastavku karijere.
 
"Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je to činio do sada. Legendo, puno sreće", piše u saopštenju.
 
Savić je kao igrač bio jedan od najuspešnijih reprezentativaca, a i kao trener osvojio je brojne medalje sa državnim timom - dve zlatne olimpijske u Rio de Žaneiru i Tokiju, zlato i bronzu na svetskim prvenstvima, tri zlatne medalje na evropskim prvenstvima, zlato i bronzu na FINA svetskom kupu, šest zlatnih medalja u Svetskoj ligi i jedno zlato na Mediteranskim igrama.
  • HVALA

    06.10.2022 10:38
    Uz ovakav kontinuitet ide slogan:
    Mir
    Stabilnost
    Savić
    a ne...
  • Kk

    01.10.2022 15:17
    Kk
    Tacno na vreme se otkacio! Hvala na svim pobedama,radostima..ali ovi sto dolaze,nema nista od njih kao i sa ovom drzavom! Bili smo nekada,sila zaista sada....mudra odluka!!!
  • Džiaj Džo

    01.10.2022 13:53
    Veličina, integritet!
    Čovek kičma!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).