Mitrović o Svetskom prvenstvu: Finale Srbije i Belgije mi je scenario iz snova

Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović rekao je u intervjuu za belgijski Njuzblad da je za njega finale Svetskog prvenstva u fudbalu između Srbije i Belgije scenario iz snova.
Mitrović je nastupao za belgijski Anderleht od 2013. do 2015. godine, a pored dobrog učinka njegove nastupe pratili su i nestašluci na terenu, kao i veliki broj kartona, pa i isključenja. 
 
"Jednog dana bih čak voleo da ponovo zaigram za Anderleht. Belgija je postala moja druga domovina. Inače, scenario iz snova je finale Svetskog prvenstva između Srbije i Belgije u Kataru, zamislite to", rekao je Mitrović za Nieuwsblad
Fudbalski uzor srpskog golgetera je Alan Širer, ali on odbija poređenja sa slavnim napadačem Njukasla, Blekburna i reprezentacije Engleske.
"Ne, ne. Postoji samo jedan Alan Širer. Kretao sam se drugačijim putem, morao da savladam druge prepreke. Sećate li se koliko sam kritika trpeo u Anderlehtu? To je, takođe, deo života kao napadača", izjavio je bivši napadač Partizana. 
 
Gol za trijumf protiv Portugala u Lisabonu (2:1) kojim je Srbija izborila direktan plasman na Mundijalu u Kataru zauvek će ostati u sećanju Aleksandra Mitrovića, koji je povređen ušao na teren u drugom poluvremenu.  
 
"Prvo sam promašio odlučujući penal protiv Škotske, koji je sprečio Srbiju da ode na Evropsko prvenstvo. Užasno! Godinu dana kasnije postigao sam pobedonosni gol protiv Portugala i tako smo otišli na Svetsko prvenstvo. To je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Pogotovo što sam nekoliko dana ranije povredio tetivu i doktor mi je rekao da ne mogu da igram. Bio sam tvrdoglav i ipak sam izašao na teren", istakao je Mitrović. 
Fudbaleri Srbije na Svetskom prvenstvu će igrati u G grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.
 
Mundijal u Kataru biće održan od 20. novembra do 18. decembra.
  • Dragan

    14.10.2022 03:13
    Hut
    Isto to al za reprezentaciju Hrvatske kažu na RTL.Kažu nokad jači.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).