Arunović osvojila bronzu na SP i kvotu za Olimpijske igre

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas bronzanu medalju vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Kairu.

Time je obezbedila kvotu srpskom timu za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.
 

Arunović je dobro gađala u kvalifikacijama, pogodila je 590 krugova i sa drugog mesta ušla u finale. Preciznija od nje bila je samo Kineskinja Ranksin Djang sa 591 krugom, saopštio je Streljački savez.
 

Posle prvih pet hitaca finala Arunović se nalazila na četvrtom mestu. U narednih pet je nizala odlične pogotke i na drugom preseku posle 10 hitaca bila na čelnoj poziciji, koju je zadržala i u narednih pet serija.
 
Posle 20. dijabole, kada ispadaju petoplasirana i šestoplasirana, Arunović se nalazila na četvrtom mestu, ali glavni cilj je tada već bio ispunjen – izborena je olimpijska kvota.
 
Prva faza finala završava se posle 25. hica, posle koga dve najbolje ulaze u meč za zlato. U tom trenutku Arunović je bila treća, sa minimalnim 0,1 krugom zaostatka za drugoplasiranom Kineskinjom Lu.
 
Zlatnu medalju osvojila je Lu, a srebro Ana Korakaki iz Grčke.
 
Uz osvajačice medalja kvotu je osvojila i petoplasirana Elmira Karapetjan iz Jermenije. Četvrta je bila Kineskinja Ksue Li, ali po novim pravilima samo jedna takmičarka može da donese svojoj zemlji kvotu u istoj disciplini na istom takmičenju.
 
Arunović je i u prethodnom olimpijskom ciklusu postala prva srpska sportistkinja sa kvotom za Igre u Tokiju, osvojivši srebro, takodje vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Čangvonu.
 
Bronza iz Kaira je njena četvrta medalja sa svetskih prvenstava u pojedinačnoj konkurenciji, pa sada ima zlato, dva srebra i bronzu.
 
Uz Arunović, u takmičenju vazdušnim pištoljem Srbiju je predstavljala i Brankica Zarić, koja je u konkurenciji 107 dama zauzela 18. mesto.
 
U takmičenju vazdušnim pištoljem za muškarce učestvovalo je 120 strelaca. Damir Mikec se plasirao na 21, Dimitrije Grgić na 35, a Duško Petrov na 66. mesto.
 
Ranije danas, Marko Ivanović je osvojo srebrnu medalju u trostavu za juniore.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.