Uroš Stevanović novi selektor vaterpolo reprezentacije Srbije

Aktuelni trener Radničkog Uroš Stevanović novi je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, potvrdio je večeras Vaterpolo savez Srbije (VSS).
Na mestu selektora Stevanović će zameniti Dejana Savića koji je 1. oktobra podneo ostavku.
Uroš Stevanović je 8. oktobra napunio 40 godina. Trenerski poslom je počeo da se bavi u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Od 2008. do 2011. je radio sa mladjim kategorijama Partizana a potom je bio pomoćnik Igoru Milanoviću u seniorskom timu.
Samostalno je vodio crno-bele 2012. kada je osvojen Super kup. U Radničkom je od 2013. godine, i sa Kragujevčanima je četiri puta igrao u finalu nacionalnog kupa i slavio dva puta, jednom je osvojio prvenstvo i kao prvi srpski klub Regionalnu ligu na fajnal foru u Zagrebu.
 
U reprezentaciji je 2007. bio selektor ženske seniorske i juniorske reprezentacije. Od 2014. do 2018. bio je saradnik Dejana Savića i u tom periodu je Srbija osvojila zlato na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, tri titule prvaka Evrope, jedan naslov u Svetskom kupu i četiri Svetske lige.
 
Stevanović je radio i u stručnom štabu Kazahstana sa kojim je osvojio zlato na prvenstvu Azije i deveto mesto na OI u Londonu.
 
On je sa savezom dogovorio saradnju zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu 2024.
  • Ex Vaterpolista

    19.10.2022 06:21
    Vaterpolo je propao u vreme ministrovanja Vanje Udovicica. To je realnost. Cela vaterpolo liga godisnje kosta kao jedan transfer fudbalera partizana ili CZV. Zelim svu srecu novom selektoru.
  • Ahab

    19.10.2022 05:50
    Znaci resili da vaterpolo odrze-na dnu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).