Hamilton najavio da ostaje u Formuli 1 i posle 2023: Ne osećam se starim, već mlado i u formi

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da namerava da potpiše novi višegodišnji ugovor sa Mercedesom.
"Nisam sebi postavio granicu, da budem iskren. Zaista ne znam šta će biti narednih pet godina... Još uvek radimo na tome", rekao je 37-godišnji vozač.
Hamiltonu aktuelni ugovor sa Mercedesom ističe na kraju sledeće godine.
 
Britanac je ranije govorio da nema nameru da vozi posle 40. godine. Sada dodaje da njegovi projekti, poput fondacije "Mission 44", koja ima za cilj pomoć mladim ljudima iz siromašnih sredina, predstavljaju dodatni podsticaj za ostanak u sportu.
 
"Ne osećam se starim, osećam se mlado i u formi... Posle ne znam. Ako Fernando (Alonso) ode, trebalo bi da razmislim dvaput jer bih tada bio najstariji vozač", našalio se Hamilton.
Hamiltona je prošle sezone u poslednjoj trci u Abu Dabiju pobedio Maks Verstapen iz Red Bula, koji je tako došao do prve svetske titule.
 
Ove sezone Verstapen je ubedljivo došao do titule, a Hamilton tri trke pre kraja (vozi se i sprint u Brazilu) zauzima šesto mesto.
 
Šampionat se nastavlja u nedelju trkom za Veliku nagradu Meksika, koja je na programu od 21 sat.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.