Đoković u finalu Pariza

Novak Đoković savladao je Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:1 i plasirao se u finale mastersa u Parizu.
Rezultat po setovima bio je 6:2, 3:6 i 7:6.

Branilac titule je do pobede i plasmana u novo finale u Parizu stigao posle dva sata i 19 minuta igre. Bio je ovo 11. duel Đokovića i Cicipasa i deveta pobeda srpskog tenisera.

Teniseri su bili sigurni na svoj servis na početku meča, sve do šestog gema kada je Đoković iskoristio prvu brejk priliku i poveo sa 4:2. U narednom gemu je "potvrdio" brejk sa "nulom", da bi u osmom gemu još jednom oduzeo servis rivalu za 6:2 u prvom setu.
 
Sličan scenario viđen je u drugom setu, ali su uloge bile obrnute. Cicipas je najpre u petom gemu napravio brejk, a potom novim u devetom gemu odveo meč u treći, odlučujući set.
 
U trećem i u devetom gemu trećeg seta Đoković je propustio po dve brejk lopte i na kraju je ovo uzbudljivo polufinale rešeno u taj-brejku koji je dobio srpski teniser sa 7:4.
 
Đoković će za sedmu titulu u Parizu igrati protiv Danca Holgera Runea, koji je ranije danas u prvom polufinalu bio bolji od Kanađanina Feliksa Ože Alijasima sa 6:4, 6:2.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.