Rukometašice Srbije ubedljivo poražene od Dankinja

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je večeras u Celju od Danske sa 21:34 (11:18), u meču drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu.
Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Jovana Stoiljković sa šest golova, Anđela Janjušević je postigla četiri, a Jelena Lavko tri gola.
Za Dansku su po četiri gola postigle Katrin Hejndal, Mete Tranborg i Trine Jensen.
Danska je od početka meča bila u vođstvu, da bi u završnici prvog dela došle i do osetnije prednosti od sedam golova (11:18).
 
Tim rezultatom otišlo se na pauzu, a u nastavku meča Danska je kontrolisala rezultat i bez većih problema došla do prve pobede na Evropskom prvenstvu.
 
Ovo je ujedno i najubedljiviji poraz Srbije na evropskim prvenstvima u ženskom rukometu.
 
Ranije danas Švedska je u Grupi B pobedila domaćina Sloveniju sa 33:22 (14:13).
 
U Grupi B kolo pre kraja vodi Švedska sa maksimalnim učinkom, Slovenija i Danska imaju po pobedu i poraz, a Srbija je poslednja bez pobede.
 
Srbija u utorak u poslednjem kolu od 18 časova igra protiv Slovenije, a od 20.30 igraju Švedska i Danska.
 
Plasman u drugu fazu osiguraće po tri reprezentacije iz svake grupe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).