Ko će osvojiti titulu u Kataru: Fudbalske zvezde dale svoju prognozu

Ko će osvojiti titulu na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru - svoje prognoze su dali Erling Haland, Lionel Mesi, Robert Levandovski, Đanluiđi Bufon.
"Svaki put kada govorimo o kandidatima za titulu, govorimo o istim timovima. Ako moram da izaberem one koje su ispred ostalih, mislim da su Brazil, Francuska i Engleska malo iznad ostalih", rekao je kapiten Argentine Lionel Mesi u intervjuu koji je u ponedeljak objavila Južnoamerička fudbalska konfederacija (Conmebol).
"Ali, Svetsko prvenstvo je toliko teško i komplikovano da sve može da se dogodi", dodao je on.
Za napadača Mančester sitija Erlinga Halanda, koji će Svetsko prvenstvo gledati na televiziji jer Norveška nije uspela da se kvalifikuje, "favoriti bi trebalo da budu Brazil, Argentina, Francuska i možda Engleska". "Ne mogu da izdvojim jednu, jer ima toliko dobrih ekipa", rekao je Haland.
 
"Mesijeva Argentina je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Nisu izgubili tridesetak mečeva, igraju dobro i vidi se da su dobra ekipa. Oni imaju plan igre, koji svi zajedno primenjuju", rekao je poljski fudbaler Robert Levandovski u nedavnom intervjuu španskom dnevniku Marka.
 
Ali, po mišljenju zvezde Barselone, Nemačka i Španija takođe mogu dobro da prođu u Kataru.
 
"Verujem da Španci, i pored toga što imaju mnogo mladih igrača, ostaju među favoritima za osvajanje Svetskog prvenstva. Mogli bi da stignu do polufinala ili finala, igraju dobro dve godine i imaju potencijal", rekao je Levandovski.
 
Kada je reč o selekteru Nemačke, sa kojim je radio u Bajernu iz Minhena, Levandovski je rekao: "On je neverovatan trener i sa njim Nemci mogu da urade velike stvari na ovom Svetskom prvenstvu".
 
Za bivšeg francuskog defanzivca Marsela Desaija, svetskog šampiona iz 1998. godine, branilac titule Francuska ima šanse da zadrži trofej.
 
"Ako prekine negativnu spiralu, očigledno je jedan od favorita. Brazil će biti veoma jak, kao i Argentina. Nijedan južnoamerički tim nije osvojio titulu od 2002. i želeće da se osvete. Englezi su možda malo previše mekani. Holandija i Španija razvijaju dobru igru. Ima dosta čvrstih timova, ali Francuska ostaje favorit", rekao je on u nedavnom intervjuu za Frans pres.
 
Kafu, kapiten šampionske ekipe Brazila iz 2002. godine, nada se da će južnoameričke nacije vratiti titulu posle dve decenije evropske nadmoći.
 
"Svetsko prvenstvo u Kataru je odlična prilika da se prekine evropska dominacija. Savršeno je vreme da Brazil razbije kletvu i osvoji titulu. Argentina i Brazil su dva favorita. Brazil ide u Katar posle odličnih nastupa, a Argentina takođe ima dobar tim", rekao je Kafu.
 
Italijanski golman Đanluiđi Bufon je za AFP rekao da su glavni favoriti Argentina i Brazil.
 
"Pojedinačno, Francuska mi se čini kao jedina evropska reprezentacija koja može da se takmiči, ali kao tim ne znam... Francuska, pomalo kao i Italija, ponekad se pogubi i ne dobije rezultate koje želi. A možda i Belgija, jer mnogo volim Kurtou", rekao je svetski šampion iz 2006. godine.
 
Bivši napadač Semjuel Eto, koji je postao predsednik Fudbalskog saveza Kameruna, predviđa afričko finale, iako afričke reprezentacije nikada nisu prošle dalje od četvrtfinala na Svetskom prvenstvu.
 
"Kamerun će u finalu Svetskog prvenstva 2022. pobediti Maroko", rekao je Eto u intervjuu koji su preneli organizatori.
 
"Tokom godina, afrički timovi su sticali sve više iskustva i mislim da su spremni ne samo da učestvuju na Svetskom prvenstvu, već i da pobede na ovom takmičenju", rekao je Eto.
  • /

    19.11.2022 13:39
    Sramota je sto se uopste odrzava takmicenje u toj nazadnoj homofobicnoj zemlji.
  • Мисирац

    19.11.2022 12:54
    Знам ко неће- Србија.
    Кад год смо се .урчили, снимали песме, рекламе..... нисмо ништа урадили.
    Дајем 100€ да неће проћи ни први круг.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).