Počinje Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru, prvo koje će biti održano u jednoj arapskoj zemlji i prvo na kraju kalendarske godine, počinje danas utakmicom između domaćina i selekcije Ekvadora.

Katar je, takođe, najmanja zemlja koja je bila domaćin Svetskog prvenstva, a svih osam stadiona na kojima će se igrati utakmice nalazi se u krugu od 60 kilometara.

Utakmica Katara i Ekvadora počeće u 17 časova.

Titulu prvaka sveta brani Francuska, koja je u finalu pre četiri godine u Rusiji pobedila Hrvatsku sa 4:2.
 
Brojne organizacije, nekolicina bivših i sadašnjih sportista protive se organizaciji najvećeg fudbalskog takmičenja u Kataru zbog zabrinutosti za poštovanje ljudskih prava, prava radnika migranata koji su radili na izgradnji objekata za Mundijal, kao i prava pripadnika LGBTQ+ populacije.
 
Fudbalska reprezentacija Srbije će igrati u Grupi G.
 
Izabranici selektora Dragana Stojkovića će takmičenje u Kataru početi 24. novembra utakmicom protiv Brazila. Četiri dana kasnije igraće protiv Kameruna, dok će u poslednjem kolu, 2. decembra, odmeriti snage sa Švajcarskom.
  • Lala®

    20.11.2022 12:45
    Reprezentaciji želim sve najbolje al' da l' je baš moralo da se bahati tol'ko zakupivši hotel sa pet zvezdica (inače 1000€ dan) za cifru koju nikad' nećemo saznati!
    Što niste sledili na primer Argentinske reprezentacije
  • Gradjanin Tosa

    20.11.2022 11:57
    Ja opusteno prognoziram minimum jedan skandal dnevno u reziji Katarskih vlasti na ovom SP.. Jedino ne znam da li moze i na to da se uplati tiket..
  • Qwer

    20.11.2022 11:08
    .
    ovi nasi ce opet da urade nista i da pretrpe debakl, kao i prosli put. I onda krece vec dobro zapamcena i toliko puta vidjena žalopojka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.