Nadica Božanić šampionka sveta u tekvondu

Mlada reprezentativka Srbije u tekvondu Nadica Božanić osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u meksičkoj Gvadalahari.

Dvadesetjednogodišnja članica TKD kluba "Galeb" u finalu kategorije do 73 kilograma savladala je Korejku Da Bin sa 2:0 (12:8, 9:3), koja je prošle godine u finalu Olimpijskih igara poražena od Milice Mandić.

Nadica Božanić je rođena 2001. godine, nekadašnja je kadetska šampionka Evrope i juniorska svetska šampionka, a ima i srebro sa Olimpijskih igara mladih 2018. godine.

Njeno zlato je rekordna peta medalja na šampionatu sveta, nakon što su prethodno do odličja došli Mahdi Hodabahši (zlato), Aleksandra Perišić (srebro) i Tijana Bogdanović i Stefan Takov (bronze).
 
Poslednjeg dana Svetskog prvenstva Srbija će imati još jednog predstavnika. 
 
U najlakšoj ženskoj kategoriji, do 46 kilograma, nastupiće Lana Komnenović, koja će u šesnaestini finala na megdan Azerbejdžanki Minaji Akbarovoj. 
  • Marta

    20.11.2022 12:28
    TKD za uvek!
    A mi ulazemo milione u fudbal! Sramota! Bravo devojke, svaka cast!
  • tkd

    20.11.2022 12:17
    olimp
    čestitke bravo Nadice!!!!
  • Ns

    20.11.2022 09:40
    Ima nešto
    Poštujem svačiji rad, trud i ostvaren rezultat, ali mislim da nešto nije u redu kada se u jednom tradicionalnom korejskom sportu, koji je, koliko znam, među olimpijske progurala kompanija "Samsung", jer se njihovi proizvodi koriste za elektronsko bodovanje, prvakinje sveta proizvode kao sa trake...Očigledno je da je ovaj trener odlično proučio i izučio tehniku sporta i prepoznao genetski potencijal sa ovog podneblja, pa, skoro da se može reći, po principu "copy-paste" postiže rezultate. Mislim da se mora izvršiti valjana nacionalna kategorizacija sportova, kako se sutra ne bi dešavalo da neko posle 40 godina rada nema penziju od koje može da preživi, a sa druge strane ogroman broj srazmerno veoma velikih nacionalnih penzija sa 40 ili 50 godina živova...Za ugled zemlje nije isto medalja u nekom medijski neprepoznatljivom sportu ili tenisu, gre je i konkurencija drastično veća, pa se i rezultat mnogo, mnogo teže postiže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zvezda osvojila ABA ligu

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ABA ligu, pošto su kao gosti u trećoj utakmici finala plej ofa pobedili Partizan sa 82:76 (20:18, 22:20, 17:14, 23:24) i finalnu seriju dobili sa 3:0.

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.