Francuska prva obezbedila plasman u osminu finala

Aktuelni svetski šampion, Francuska, plasirala se danas u osminu finala Mundijala u Kataru, pošto je u utakmici drugog kola Grupe D pobedila Dansku sa 2:1.
Francuska je povela u 61. minutu golom Kilijana Mbapea, a Danska je izjednačila pogotkom koji je postigao Andreas Kristensen u 68. minutu. Pobedu Francuskoj doneo je Mbape drugim golom na utakmici u 86. minutu.
Posle dva kola Francuska je obezbedila plasman u osminu finala sa šest bodova, druga na tabeli je Australija sa tri boda, a Danska i Tunis imaju po bod.
Prvu priliku imala je Francuska u 10. minutu, kada je Teo Ernandes centrirao do Olivijea Žirua, ali je odbrana Danske uspela da interveniše u poslednjem trenutku.
 
Tri minuta kasnije posle kornera Antoana Grizmana pokušao je Rafael Varan, ali je opet pred golom dobro reagovala odbrana.
 
Aktuelni svetski šampion imao je dobru priliku u 21. minutu, kada je posle prekida glavom pokušao Adrijen Rabio, a golman Peter Šmajhel sačuvao svoju mrežu.
 
Francuska je nastavljala sa napadima, u 30. minutu Mbape je centrirao do Žula Kundea, čiji je udarac blokiran. Tri minuta kasnije ponovo je dobro intervenisala odbrana Danskog tima. Grizman je prošao po levoj strani i šutirao, Šmajhel je odbranio, na loptu je naleteo Orelijen Čuameni, čiji je šut blokiran.
 
Prvu priliku na utakmici Danska je imala u 36. minutu posle kontranapada, Pjer-Emil Hjojberg je centrirao do Andreasa Kornelijusa, koji je šutirao pored gola.
 
Mbape je bio u šansi u 40. minutu posle dodavanja Usmana Dembelea, ali je šutirao preko prečke.
 
I u drugom poluvremenu Francuska je imala inicijativu, a povela je u 61. minutu golom Mbapea, posle akcije sa Teom Ernandesom.
 
Danska je posle primljenog gola zaigrala bolje, prvo je neuspešno pokušao Jasper Lindstrom u 67. minutu, ali minut kasnije njegova ekipa je izjednačila. Posle kornera Joakim Anersen je glavom poslao loptu do Kristensena, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu.
 
Novu šansu Danska je imala u 73. minutu preko Lindstroma, čiji šut je zaustavio golman Ugo Loris.
 
U 78. minutu posle kornera Čuameni je glavom zahvatio loptu ali je pogodio danskog igrača pa je izborio korner. Minut kasnije, u padu iz voleja pokušao je Rabio, ali je bio neprecizan.
 
U 81. minutu danski fudbaler Martin Brejtvejt imao je dobru priliku posle dodavanja Kaspera Dolberga, ali je šutirao za malo pored stative.
 
Pet minuta kasnije Mbape je ponovo doveo Francusku u vođstvo. Kingsli Koman je prošao po desnoj strani i ostavio loptu Grizmanu koji je iskosa sa ivice šesnaesterca centrirao pred gol, tu se našao Mbape i postigao treći gol na turniru.
 
Do kraja meča nije bilo prilika pa je Francuska postala prva selekcija u Kataru koja se plasirala u osminu finala.
 
U trećem kolu 30. novembra Francuska će igrati protiv Tunisa, a Danska protiv Australije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.