Fudbaleri Srbije ispustili pobedu protiv Kameruna, prvi bod za "Orlove" na Mundijalu

Fudbaleri Srbije igrali su nerešeno, 3:3, protiv Kameruna, u drugom meču grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.
Fudbaleri Srbije ispustili pobedu protiv Kameruna, prvi bod za "Orlove" na Mundijalu
Foto: FoNet (AP)

Golove za Srbiju postigli su Pavlović i Milinković Savić u finišu prvog poluvremena, te Mitrović u 53. minutu. Nasuprot tome, strelci za ekipu Kameruna bili su Kasteleto, Abubakar i Čupo Moting.

U prvom poluvremenu reprezentacija Srbije imala je svoje prilike, ali je Kamerun poveo preko Kosteleta.

Nastavila je Srbija da napada i to joj je se isplatilo. Najpre je Strahinja Pavlović, nakon ubačaja Tadića, pogodio za 1:1, u finišu prvog dela meča.
 
Samo minut kasnije, nakon akcije i dodavanja Andrije Živkovića, zabio je Sergej Milinković Savić za preokret i vođstvo Srbije.
 
Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu, a delovalo je da su izabranici Dragana Stojkovića Piksija nakon preokreta dobili "krila". Već na startu drugog dela igre, nakon odlične akcije, Mitrović je postigao gol za 3:1.
 
Pomislili su mnogi da je time zapečaćena utakmica i da će "Orlovi" meč privesti kraju. Međutim, to se nije dogodilo.
 
Najpre je Abubakar, rezervista, lobovao Vanju Milinkovića Savića sa 14 metara. Sudija je podigao zastavicu za ofsajd, ali je VAR pokazao da će se krenuti od sredine terena i da se gol priznaje. 
 
Samo koji minut kasnije, šok za navijače Srbije. Čupo Moting je izbegao zamku i izjednačio za 3:3 u 66. minutu.
Pokušali su nakon toga reprezentativci Srbije da ugroze gol Kameruna, napadali su i imali inicijativu, ali bez konkretnih završetaka.
 
Posle drugog odigranog meča na Mundijalu, Srbija je poslednja u grupi G, sa jednim bodom, koliko ima i Kamerun, dok Brazil i Švajcarska imaju po jednu pobedu.
 
Teoretski, "Orlovi" i dalje imaju šanse za prolazak u narednu rundu takmičenja. Ukoliko Brazil večeras savlada Švajcarsku, te u trećem kolu grupne faze potvrdi prvo mesto pobedom nad Kamerunom, Srbiji ostaje da savlada Švajcarsku u meču koji će se igrati u petak, 2. decembra.
  • g pen

    30.11.2022 12:53
    Cuj, ,,orlovi". Malo sutra, kao i nebeski narod. Gomila isfoliranih prevaranata.
  • Hastali Šejtan

    29.11.2022 08:18
    MISTER i ja
    Zašto govor mržnje? Ovo je odličan rezultat! Srbija je postigla golova koliko je i primila, što je uspjeh! Srbija nema odbranu i sredinu, a napad je uspio anulirati sve što je ostatak ekipe upropastio! Bravo
  • Car

    28.11.2022 20:56
    Prodate botovske duše
    Kad prodate botovske duše počnu da stavljaju minuse na komentare jasno vam je da je definitivno kraj svake demokratije i slobodnog mišljenja bez časti i poštenja samo po naredbi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.