Piksi: Osećamo veliku frustraciju, skupo nas koštale greške koje su neprihvatljive

Selektor Dragan Stojković Piksi rekao je da je "frustriran" zbog rezultata današnje utakmice protiv Kameruna i istakao da su njegovu ekipu skupo koštale greške koje su neprihvatljive na ovom nivou.
"Osećamo veliku frustraciju zbog rezultata, jer smo posle vođstva Kameruna pronašli naš ritam igre i zasluženo došli do vođstva. Imati prednost od 3:1 na ovom nivou je velika prednost i treba biti pametan da utakmicu privedete kraju onako kako želite. Međutim, neke greške su nas skupo koštale", rekao je Stojković za RTS posle utakmice.
"Apsolutno nepotrebno izlaženje poslednje linije kada protivnik ima loptu, to je najopasnije. Pokušaj pravljenja nekog ofsajda, to je apsolutno neprihvatljivo i zabranjeno u fudbalu na viskom nivou", dodao je on.
Fudbaleri Srbije i Kameruna odigrali su danas nerešeno 3:3, u utakmici drugog kola Grupe G Svetskog prvenstva u Kataru, iako su početkom drugog poluvremena vodili sa 3:1.
 
"Šteta što nismo pobedili, mislim da smo mogli, da smo za nijansu bolji od Kameruna, ali rezultat kaže da je to 3:3", rekao je Stojković.
 
Stojković je naveo da je zadovoljan brojem stvorenih šansi na ovoj utakmici.
 
"(Aleksandar) Mitrović je pogodio stativu, ono drugo ne znam kako je promašio...bilo je zaista dobrih prodora, napada i po jednoj i po drugoj strani. To raduje, ekipa smo koja može da kreira šansu", rekao je Stojković.
 
"Toliko šansi i tri postignuta gola mene kao trenera treba da raduje i raduje me, ali ovo što smo primili tri gola moramo da analiziramo da se to ne dešava ubuduće", dodao je selektor Srbije.
 
On je naveo i da je na današnjem meču imao dve prinudne izmene, kada je sa terena morao da izvede Strahinju Pavlovića i Miloša Veljkovića.
 
"To nije alibi, ali mi je krivo što moram da menjam igrače zbog povrede. Sada moramo da navijamo za Brazil (protiv Švajcarske). Vidite ovo Svetsko prvenstvo, koliko čudnih rezultata, nije lako pobediti. Moramo da sačekamo rezultat Brazil - Švajcarska, pa ćemo znati tačno na čemu smo", rekao je Stojković.
 
Selektor Srbije je dodao da napadač Juventusa Dušan Vlahović nije bio fizički spreman za meč, dok je Pavlović zatražio izmenu zbog povrede primicača.
 
"Bio je preveliki rizik da ne dođe do teže povrede. Pretpostavljam da će Pavlović uspeti da sanira povredu u sledećih par dana", rekao je Stojković.
 
On je istakao da je stanje u timu normalno i mirno, ali da se žali za greškama.
 
"Međutim, mislim da smo odigrali jednu zaista dobru i interesantnu utakmicu, postigli ta tri gola. Opet kažem, igrači ne treba da gube glavu, svi osećamo frustraciju jer smo želeli danas da pobedimo, imali smo utakmicu u rukama, ali smo našim glupostima uspeli da vratimo Kamerun da izbegne poraz", ocenio je on.
 
Stojković je dodao da selekciju sada očekuje "teži put".
 
"Mi, Srbi, volimo taj teži put, da bismo došli do nekog cilja. Generalno ova utakmica je za vas koji ste gledali bila spektakularna, sa puno preokreta, šest golova i bila je sigurno dobra za gledanje", rekao je Stojković.
 
Srbija i Kamerun posle dve odigrane utakmice imaju po jedan bod.
 
U drugom meču ove grupe se od 17 časova sastaju Brazil i Švajcarska, koji na svom kontu imaju po tri boda.
 
Fudbaleri Srbije će u poslednjem kolu igrati protiv Švajcarske, dok će Kamerun igrati protiv Brazila. Te utakmice su na programu 2. decembra.
  • o cemu ovaj

    30.11.2022 10:43
    prica !?
    kakvaa breeeeee frustracija...ovo je s.p. probudite se ...alooooo!!!! ako ne mozete da pobedite svajcarsku onda i ne treba da idete dalje !!!!!!!!!!!!!!!!
  • Goran

    28.11.2022 21:57
    Trener kao da je drogiran
    Nešto su Piksiju sipali u piće kao da nije tu nezna šta priča da ih je posavetovao kod 3:1 mi.bi pobedili a ovako smo nedna od 2,3 najlošije ekipe.Vuku se.kao babe aramota
  • zztop

    28.11.2022 19:12
    Kao u svemu prvo nerealna euforija pa onda puno priče , optužbi i opravdavanja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.