Rasplet grupe A: Holandija i Senegal u osmini finala Svetskog prvenstva

Fudbalske reprezentacije Holandije i Senegala izborile su plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva u Kataru nakon današnjih mečeva poslednjeg kola u grupi A.
Rasplet grupe A: Holandija i Senegal u osmini finala Svetskog prvenstva
Foto: FoNet/AP
Holandija je pobedila domaćina šampionata Katar sa 2:0 (1:0) golovima Kodija Gakpoa u 26. i Frenkija de Jonga u 49. minutu i u drugu fazu prvenstva plasirala se kao prvoplasirana ekipa iz grupe.
Senegal je u odlučujućoj utakmici bio bolji od Ekvadora rezultatom 2:1 (1:0) i tako se probio na drugo mesto u grupi.
Golove za šampiona Afrike postigli su Ismaila Sar u 44. minutu iz penala i Kalidu Kulibali u 70. minutu, dok je strelac za Ekvador bio Moises Kaisedo u 68. minutu.
 
Protivnici ove dve reprezentacije u nokaut fazi biće ekipe iz grupe B, čije se utakmice poslednjeg kola igraju od 20 časova, a sastaju se Engleska – Vels i Iran – SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.