Rasplet u grupi F: Hrvatska i Maroko u osmini finala

Fudbalske reprezentacije Maroka i Hrvatske plasirale su se, iz Grupe F, u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.
Fudbaleri Maroka su u meču trećeg, poslednjeg kola, pobedili Kanadu sa 2:1. Maroko je grupnu faza takmičenja završio sa sedam bodova i zauzeo je prvo mesto.
Strelci za Maroko bili su Hakim Ziješ u četvrtom i Jusef En Nesiri u 23. minutu. Kanada je do pogotka stigla autogolom Najefa Agerda u 40. minutu.
Maroko je poveo u četvrtom minutu golom Hakima Ziješa. Golman Kanade i igrač Crvene zvezde Milan Borjan je napravio veliku grešku, istrčao je van kaznenog prostora i dodao loptu direktno u noge Ziješu, koji je sa 30 metara pogodio prazan gol.
 
U 23. minutu Marko je duplirao prednost golom Jusefa En Nesirija. Nakon dubinske lopte Hakimija, En Neseri je bio brži od dva igrača Kanade, izašao sam ispred Borjana i snažnim i preciznim udarcem pogodio donji desni ugao gola.
 
Kanada je uspela da smanji prednost Maroka u 40. minutu autogolom Najefa Agerda. Kajl Larin je uputio centaršut sa leve strane, na prvoj stativi je reagovao Agerd, ali mu se lopta od noge odbila u mrežu.
 
Maroko je postigao još jedan pogodak u trećem minutu sudijske nadoknade poluvremena, ali je gol koji je postigao En Nesiri poništen zbog ofsajda.
 
Kanada je bila blizu izjednačenja u 71. minutu. Hačinson je bio u skoku, šutirao glavom, lopta se od prečke odbila i završila na gol-liniji, ali nije prešla celim obimom.
 
Drugo mesto u grupi je pripalo Hrvatskoj koje je upisala pet bodova, nakon što je danas odigrala 0:0 sa Belgijom u poslednjem kolu.
 
 
U prvom poluvremenu u duelu aktuelnih vicešampiona sveta i treće ekipe sa prošlog Mundijala na stadionu Ahmed bin Ali nije bilo golova, ali je Hrvatska bila bolji rival na terenu.
 
Najuzbudljivije je bilo u 15. minutu kada je sudija Entoni Tejlor dosudio penal za Hrvatsku nakon što je Karasko oborio Kramarića. Dok se Luka Modrić pripremao da izvede jedanesterac, sudija je pozvan da pogleda snimak posle čega je promenio svoju odluku i dosudio ofsajd.
 
Hrvatska je bila opasnija, ali je najbolju šansu na utakmici imala Belgija u 61. minutu. Janik Karasko je tada bio u dobroj poziciji, ali je njegov udarac blokirao jedan od igrača Hrvatske, nakon čega je Romelu Lukaku natrčao na odbijenu loptu i pogodio stativu.
 
Do kraja meča je Lukaku, koji je ušao u drugom poluvremenu, imao još tri dobre prilike da donese pobedu svojoj ekipi i plasman u osminu finala, ali nije uspeo, pa su Belgijanci završili takmičenje posle grupne faze.
  • Petrovaradinac

    01.12.2022 22:52
    Do finala
    Bravo Hrvatska!
    Sreća prati hrabre!
  • boger

    01.12.2022 20:04
    najbolji ishod
    Drago mi zbog Hrvatske i Maroka. Prvo zbog komšiluka a i zato što igraju lep fudbal.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).