Srbija zove: Fudbaleri poraženi od Švajcarske, "orlovi" završili nastup na Svetskom prvenstvu

Fudbaleri Srbije završili su nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru u grupnoj fazi takmičenja.
Srbija zove: Fudbaleri poraženi od Švajcarske, "orlovi" završili nastup na Svetskom prvenstvu
Foto: FoNet (AP)
Srbija je izgubila od Švajcarske 3:2 u odlučujućoj utakmici Grupe G za plasman u osminu finala Mundijala.

Na Stadionu 974 u Dohi, Švajcarska je povela u 20. minutu golom Džerdana Šaćirija, a izjednačio je Aleksandar Mitrović u 26. Srbija je povela u 35. minutu golom Dušana Vlahovića, a izjednačio je Bril Embolo u 44. minutu. Švajcarska je pobedila i prošla u osminu finala golom koji je postigao Remo Frojler u 48. minutu.

Srbija je takmičenje završila sa jednim bodom, poslednja na tabeli. Brazil, koji je večeras u kombinovanom sastavu izgubio od Kameruna 1:0, prvi je sa šest bodova, Švajcarska je druga sa takođe šest bodova, a Kamerun je treći sa četiri boda.
 
Švajcarska je imala šansu već u prvom minutu. Prvo je šutirao Granit Džaka, srpski defanzivac je odbio loptu koja je došla do Emboloa, a njegov šut odbranio je Vanja Milinković-Savić. Odmah je šansu imao i Džaka, ali je i njegov šut dobro odbranio Milinković-Savić.
 
Srbija je u petom minutu imala šansu kada je posle kornera Dušana Tadića glavom pokušao Nikola Milenković.
 
U 11. minutu Živković je sa ivice šesnaesterca dobro šutirao i pogodio stativu, lopta se odbila do dvojice srpskih igrača ali nisu uspeli dobro da reaguju.
 
Švajcarska je povela u 20. minutu. Posle akcije Rodrigesa loptu je odbio Strahinja Pavlović, a ona se vratila do Djibrila Soa, koji je dodao do Šaćirija. Šaćiri je šutirao i savladao srpskog golmana, nakon što je lopta na putu do mreže zakačila Pavlovića.
 
Srbija je izjednačila u 27. minutu kada je Mitrović glavom poslao loptu u mrežu posle dobrog centaršuta Tadića.
 
Tri minuta kasnije sa druge strane dobru priliku posle centaršuta Rodrigesa promašio je Šaćiri.
 
Srbija je povela u 35. minutu. Posle loše igre u odbrani švajcarskog tima Tadić je dodao loptu do Vlahovića koji je poslao loptu u donji desni ugao i doneo preokret.
 
Švajcarska je imala opasan napad u 38. minutu, ali je Pavlović u poslednjem trenutku uspeo da blokira šut Rubena Varagasa, ali je u 44. minutu ipak izjednačila. Silvan Vidmer je dobro poslao loptu do Embola koji se našao sam pred golom i bez problema zatresao mrežu.
 
Novo vođstvo Švajcarska je stekla u 48. minutu, posle dobre akcije Emboloa i Šaćirija, Vargas je petom dodao do Frojlera, koji je sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu.
 
Posle loše igre u odbrani srpskih igrača u 57. minutu dobru šansu imao je Embolo, ali je iz blizine šutirao preko gola.
 
Četiri minuta kasnije posle akcije Kostića i Luke Jovića, Tadić je šutirao preko gola.
 
U 65. minutu Mitrović je primio loptu a zatim je pao pred golom u duelu sa protivničkim igračem Šarom. Srpski tim tražio je penal, ali ga sudija Fernando Rapalini nije dosudio. Posle toga su se na terenu našli igrači sa obe klupe ali se situacija brzo smirila.
 
U nastavku je srpski tim imao nešto više loptu, ali nije uspeo da napravi šansu kojom bi mogao da ugrozi protivnički gol.
 
U završnici utakmice šanse su imali Manuel Akandži, a zatim i u 89. minutu Kristijan Fashnat, čiji je šut zaustavio srpski golman.
 
U četvrtom minutu nadoknade došlo je do čarki na terenu pošto se Džaka uneo u lice Milenkoviću, priključili su se i ostali igrači, a na kraju Džaka i Milenković su dobili po žuti karton.
 
U poslednjim trenucima utakmice u šansi je bio Nemanja Radonjić, ali je šutirao pored gola.
 
U osmini finala Brazil će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe H Južne Koreje, a Švajcarska protiv prvoplasiranog Portugala. Te utakmice na programu su 5. i 6. decembra.
  • Cisto

    04.12.2022 08:13
    Sta da se radi
    Sad navijamo za Hrvatsku
  • Bkco

    03.12.2022 23:27
    Ja verujem da bi ovi igraci sa rajevcem ili vahidom halilhodzicem isli dalje, a sa pokojnim tomislavom ivicem iz hajduka igrali u finalu
  • Gledalac

    03.12.2022 18:25
    Fudbal
    ORLOVI????? Više su mi ličili na kokoške.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.