Džaka o dresu: Nije provokacija niti politička poruka, već obećanje Jašariju

Reprezentativac Švajcarske Granit Džaka ponovo je bio u centru pažnje u duelu poslednjeg kola grupne faze Svetskog prvenstva protiv Srbije.
Džaka o dresu: Nije provokacija niti politička poruka, već obećanje Jašariju
Foto: FoNet/AP
Švajcarska je savladala Orlove 3:2 i obezbedila plasman u osminu finala, a iskusni vezista Arsenala je nekoliko puta bio u klinču sa fudbalerima Srbije. Džaka i srpski igrači imaju istoriju još sa minulog Mundijala u Rusiji.
Reprezentativac Švajcarske poreklom sa Kosova i Metohije je posle utakmice obukao dres sa brojem 26 na kome je pisalo Jašari, što su mnogi protumačili kao još jednu provokaciju.
"Uopšte nije bila politička poruka. Bio je to dres mog saigrača Ardona Jašarija. On je mlad igrač sa kojim se odlično slažem. Obećao sam da ću, ako postignem gol, obući njegov dres", pojasnio je Džaka, koji je proglašen za igrača utakmice.
 
Švajcarska će se u osmini finala sastati sa Portugalom.
 
  • V. Matic

    06.12.2022 07:50
    V. Matic
    Dali je po svima vama normalno i pristojno psovati nekog na nacionalnoj osnovi? Za mene nije i to treba kazniti zatvorom! Tolika mrznja i netrpeljivost na svetskom turniru je nedopustiva za svakog! To sto smo mi dvosmisleni i gajimo nacionalizam i fasizam je nedopustivo! Zaista sram nas bilo! Prezime Jasari Krasnici su cesta u Albanskom narodu kao kod nas Nikolic Petrovic..! Pazljivo sam pregledao snimak i covek nije nista izustio dok ga nasi Reprezentativci i selektor nisu isprovocirali sa salvom psovki! Bruka i Sramota za Srbiju...ja se ogradjujem od toga sa gnusanjem!
  • Djuri

    05.12.2022 20:26
    Peca
    Neznam bas,taj predstavlja reprezentaciju Svajcarske.Lepo ih predstavlja?Dali bi Hrvati bili sretni da im igrac u reprezentaciji nosi dres sa imenom Miklos aludirajuci na onog rodjenog u Puli i da recimo provocira igrace neke reprezentacije,ili bilo koja druga nacionalna reprezentacija da dopusta to sebi?
    Na sta to lici?A ovi nasi paljevine to je tek posebna prica.I onda kao zastava srpskog kosova je problem?Zasto?Pa vecina zemalja sveta nepriznaje kosovo kao nezavisnu drzavu.Ako si Svajcarac igras i predstavljas svoju zemlju Svajcarsku,a ne etnicku grupu migranata iz koje potices.Treba time da se pozabave i Svajcarci i organizacija prvenstva.
  • zztop

    05.12.2022 15:31
    A kad ono nakon drugog gola pri rezultatu 2:1 za srbiju d.s.KIKSI onako pedagoški opsova mater šiptarsku , to je u redu vodiš i psuješ protivniku , krasno za promociju srbije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.