Penali odlučili "sudbinu" Španije: Maroko ide u četvrtfinale SP

Fudbalska reprezentacija Maroka plasirala se večeras u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je posle izvođenja jedanaesteraca pobedila Španiju sa 3:0.
Penali odlučili "sudbinu" Španije: Maroko ide u četvrtfinale SP
Foto: FoNet/AP

Oni su regularan deo utakmice, ali i produžetke završili bez golova.

Golove za Maroko postigli su Abdelhamid Sabiri, Hakim Ziješ i Ašfraf Hakimi, dok je penal Badra Benuna odbranio španski golman Unaj Simon.
U ekipi Španije Pablo Sarabija je u prvoj seriji pogodio stativu, dok je Karlosu Soleru i Serhiju Buskecu penale odbranio golman Jasin Bunu.
 
Španija je imala više loptu, ali je Maroko u prvom delu imao bolje šanse. Prva prilika vidjena je u 12. minutu, kada je iz slobodnog udarca Hakimi šutirao preko gola.
 
U 26. minutu Feran Tores dodao je do Gavija koji je pogodio prečku, a u nastavku akcije šut Toresa blokirao je Sofijan Amrabat, ali je napad prekinut pošto je bio ofsajd. Minut kasnije Marko Asensio je posle prodora po levoj strani pogodio spoljni deo mreže.
 
U 33. minutu sa 20-ak metara pokušao je Nusair Mazraui, a golman Simon odbranio, dok je u 43. minutu Najef Agerd glavom poslao loptu preko gola, na centaršut Sofijana Bufala.
 
Prvu priliku u nastavku imao je Dani Olmo, u 55. minutu, kada je odbranio golman Bunu. Španija je u nastavku držala loptu ali nije bilo prilike sve do 82. minuta kada je Alvaro Moarata bio neprecizan posle centaršuta Nika Vilijamsa.
 
Posle toga, u 86. minutu na drugoj strani Maroko je bio u šansi, ali posle akcije Hakimija i Ounahija, Valid Šedira nije dobro uspeo da zahvati loptu pred golom.
 
Morata je u prvom minutu nadoknade glavom poslao loptu preko prečke, a do kraja regularnog dela marokanski igrači su pretili pre svega posle nesigurnih intervencija španske odbrane.
 
U petom minutu nadoknade prekid je izveo Olmo i poslao loptu pred gol, ali je golman Bunu uspeo da odbrani i odvede utakmicu u produžetke.
 
Veliki priliku Maroko je imao u 95. minutu. Amrabat je dodao do Šedire koji se našao sam pred golom i loše šutirao, ali se ispostavilo da je bio u ofsajdu.
 
U 104. minutu Maroko je mogao da povede, kada je Šedira posle dobrog dodavanja Ounahija šutirao, a golman Simon odbranio svoju mrežu. Šedira je i u 115. minutu bio pred golom, ali su ga dvojica igrača zaustavila pre nego što je uputio šut.
 
Do kraja se igralo pred golom Maroka, koji se dobro branio, a u poslednjim trenucima u dobroj šansi bio je Sarabija, koji je iskosa pred samim golom iz voleja pogodio stativu.
 
Pobednika su odlučili jedanaesterci, strelci su bili Sabiri, Ziješ i Hakimi, a španski igrači nisu uspeli da realiziju nijedan, pa se Maroko prvi put plasirao u četvrtfinale Svetskog prvenstva.
 
Maroko će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika večerašnje utakmice između Portugala i Švajcarske.
  • Goli ručak

    06.12.2022 19:48
    @Pićuka
    Slažem se!
  • Samo pitam

    06.12.2022 19:39
    Selektore, da li si video šta znači dati sve od sebe?!?
  • Ljubitelj sporta

    06.12.2022 19:38
    I treba im tako zato što su se kockali i birali Maroko!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.