Portugal bez Ronalda deklasirao Švajcarsku sa 6:1: Poznati svi parovi četvrtfinala SP

Fudbaleri Portugala plasirali su se večeras u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su pobedili Švajcarsku sa 6:1.
Portugal bez Ronalda deklasirao Švajcarsku sa 6:1: Poznati svi parovi četvrtfinala SP
Foto: FoNet/AP
Na stadionu Lusail pred 82.000 gledalaca strelci za Portugal bili su Gonsalo Ramos u 17, 51. i 67, Pepe u 33, Rafael Gereiro u 55. i Rafael Leao u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.
Pogodak za Švajcarsku postigao je Manuela Akandjija u 58. minutu.
Portugal će u četvrtfinalu igrati protiv Maroka, koji je danas posle boljeg izvodjenja penala eliminisao Španiju.
 
Portugal je poveo u 17. minutu golom Gonsala Ramosa. On je šutirao silovito sa sedam metara iskosa i pogodio bliži ugao gola Zomera. Pogodio je mesto gde se spajaju prečka i stativa i Zomer je samo pogledom ispratio taj udarac.
 
Četiri minuta kasnije Portugal je imao dve prilike da poveća prednost. Udarce su oprobali Ramos i Otavio, ali su oba šuta išla direktno u Zomera, koji je lako reagovao.
 
Šaćiri je u 29. minutu izveo slobodan udarac sa oko 30 metara, snažno je šutirao direktno na gol, ali je lopta prošla malo pored stative.
 
Dva minuta kasnije Feliks je centrirao, a Šer je intervenisao glavom i umalo zatresao sopstvenu mrežu. Lopta je završila u korneru posle kog je Portugal duplirao prednost.
 
Fernandes je odlično centrirao, a Pepe je bio najviši u skoko i sa pet metara glavom prosledio loptu u mrežu.
 
Švajcarska je do gola mogla da stigne u 38. minutu. Fernandes je ubacio loptu u kazneni prostor, intervenisao je golman Portugala, lopta se odbila na glavu Fojlera, ali je portugalska odbrana uspela da reaguje.
 
Ramos je mogao u 42. minutu da postigne svoj drugi gol na meču. Izašao je sam ispred Zomera, koji je odlično intervenisao i vrhovima prstiju sprečio pogodak.
 
Do drugog gola na meču Ramos je ipak uspeo da stigne u 51. minutu. Dalot je prošao po desnoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, Ramos je natrčao i kroz noge Zomera poslao loptu u gol.
 
Samo četiri minuta kasnije Portugal stiže i do četvrtog gola na meču. Rafael Gereiro je utrčao u kazneni prostor i udarcem pod prečku savladao Zomera.
 
Švajcarska je smanjila prednost u 58. minutu golom Manuela Akandjija. Nakon kornera, Akandji se našao na pravom mestu i sa dva metra prosledio loptu u mrežu.
 
Ramos je do het-trika stigao golom u 67. minutu. Posle odlične timske akcije, Ramos se ponovo našao sam ispred golmana i lobom savladao nemoćnog Zomera.
 
Kristijano Ronaldo, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, je u 84. minutu uspeo da zatrese mrežu Švajcarske, ali je gol ponišetn zbog ofsajda.
 
Tačku na susret postavio je Rafaelo Leao golom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. On se lepo namestio, prebacio loptu na desnu nogu i preciznim udarcem pogodio dalji ugao gola Zomera.
 
Posle ovog meča poznati su svi parovi četvrtfinala Svetskog prvenstva. U četvrtfinalu će se sastati Argentina-Holandija, Brazil-Hrvatska, Francuska-Engleska i Portugal-Maroko.

U petak, 9. decembra od 16h igraju Hrvatska i Brazil, a od 20h Holandija i Argentina.

Dan kasnije, u subotu, 10. decembra od 16h se sastaju Maroko i Portugal, a od 20h Engleska i Francuska.

  • C

    07.12.2022 08:49
    C
    Cestitke za Pordugal i prikazanom predivnom Fudbalu! Slazem se sa vecinom da im Ronaldo netreba u timu jer igraju kao i treba da se igra Fudbal sa akcijama trcanjem prilikama golovima nisu podredjeni samo jednom igracu....zaista predivna igra
  • B&B

    07.12.2022 05:57
    Dobro je
    Sto nismo prosli
  • Pavle

    06.12.2022 23:27
    Realnost
    Da smo prošl, Portugal bi nas definitivno dobio. Ali sigurno ne ovoliko. Švajcarci su devastirani i poniženi. Minimum deset puta smo kvalitetniji od njih samo što smo dvadeset puta bili ispod svoje forme iz kvalifikacija.
    Nismo toliko loši. Portugal je bolji. Švajcarska je nedvosmisleno manje kvalitetna.
    Svako oslanjanje na utakmicu u petak je ignorisanje vrlo evidentnog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.