Selektor Maroka: Ispisali smo istoriju; Bufal: Najsrećniji dan u mom životu

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragi rekao je da je njegova ekipa danas plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva ispisala istoriju i da je zaslužila pobedu protiv Španije.
Selektor Maroka: Ispisali smo istoriju; Bufal: Najsrećniji dan u mom životu
Foto: FoNet/AP
"Borili smo se od samog početka, pa sve do kraja. Usrećili smo marokanski narod i ovom pobedom ispisali istoriju marokanskog fudbala. Ovo smo zaslužili, a naši navijači su nam pomogli. Ujedinili su nas u našoj borbi", rekao je Regragi, prenela je Hina.
Maroko se prvi put u istoriji plasirao u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je posle izvođenja jedanaesteraca pobedio Španiju sa 3:0. Posle regularnog dela i produžetaka bilo je 0:0.
Regragi je prvi afrički trener koji je odveo reprezentaciju do četvrtfinala Svetskog prvenstva. Marokanski reprezentativac Džavad El Jamik rekao je da je selektor dobro pripremio ekipu, koja je napravila istorijski uspeh.
 
"Napravili smo veliki rezultat za arapski i afrički fudbal. Naš selektor je napravio sjajnu pripremu za ovu utakmicu. Napunio nas je samopouzdanjem koje je neophodno u ovako velikoj utakmici i protiv uglednog suparnika. Imali smo veliki moral kroz celu utakmicu. Znali smo kako Španija igra, a nakon svega moram reći da nam i nisu napravili veliki broj opasnih šansi pred našim golom", naveo je on.
 
Golman marokanske fudbalske reprezentacije Jasin Bono izjavio je da "skida kapu celom timu, koji je odradio neverovatan posao".
 
"Penali su malo intuicija, malo sreća. Najvažnije je da smo pobedili. Kapa dole celom timu, odradili su neverovatan posao. Nije lako ostati koncentrisan 120 minuta protiv Španije, koja dominira u posedu", izjavio je Bono.
 
Marokanski fudbaler Sofiane Bufal izjavio je da je ovo najsrećnij dan u njegovom životu. 
 
"Ovo je najsrećniji dan u mom životu. Danas smo ispisali istoriju. Videli smo radost ljudi, naših porodica... To su emocije koje se ne mogu opisati", izjavio je Bufal.
 
Maroko je izborio prvi put u istoriji plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.
 
"U Maroku svi žive za fudbal. Videli smo ljude kako slave na ulicama i ponosni smo. Moja mama je poludela. To mi je najvažnija stvar u životu. Da vidim mamu srećnu, ne mogu ništa više da tražim", dodao je on.
 
Maroko će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Portugal - Švajcarska.
 
Maroko je četvrta afrička reprezentacija koja je stigla do četvrtfinala Mundijala, posle Kameruna 1990, Senegala 2002. i Gane 2010. godine. Maroko će u četvrtfinalu igrati protiv Portugala.
  • Baki

    07.12.2022 06:00
    Dragi Spanci hteli ste lakseg protivnika izbacivsi Nemacku uzivajte karma je cudo...
  • Zoo

    06.12.2022 23:32
    Bravo
    Fudbal se igra srcem i dusom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.