Teniski savez Velike Britanije kažnjen zbog zabrane igranja ruskim i beloruskim igračima

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) kaznila je sa milion dolara Teniski savez Velike Britanije (LTA), zbog zabrane nastupa ruskim i beloruskim igračima na ovogodišnjim turnirima u toj zemlji.
Teniski savez Velike Britanije kažnjen zbog zabrane igranja ruskim i beloruskim igračima
Foto: Pixabay
LTA je takođe upozoren da bi mogao da ostane bez članstva u ATP-u.
Kazna se odnosi na pet muških turnira koji su ove godine održani pod okriljem LTA (ATP turniri u Kvinsu i Istburnu, kao i tri čelendžer turnira).
LTA je odluku o zabrani ruskim i beloruskim teniserima doneo nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini. Iz britanskog saveza su naveli da su "duboko razočarani" i optužuju ATP da pokazuje "iznenađujući nedostatak empatije za situaciju u Ukrajini", preneo je BBC.
 
LTA je ranije novčano kažnjen od strane Ženske teniske asocijacije (WTA) zbog zabrane igranja ruskim i beloruskim teniserkama na Vimbldonu i na turnirima u Notingemu, Birmingemu i Istburnu.
 
ATP dozvoljava ruskim i beloruskim teniserima nastup na turnirima, ali bez nacionalnih obeležja. Iz te organizacije su naveli da će novac biti uplaćen za humanitarnu pomoć Ukrajini.
  • Лиманац

    07.12.2022 21:15
    Још један пример лицемерја Запада!
    Нису дозволили спортистима из братских слободарских народа Русије и Белорусије да се такмиче у спорту! А онда као да су дали казну чију наплату нико неће да проверава! Следећи је вероватно Иран, Кина, ко зна, а Еритреје, Сирије и Северне Кореје нигде нема!
    Живели слободарски народи!
    Живела Србија!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.